Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde-treneren er glad for at Everton er gjerrige

Molde er ikke avhengige av Norges beste keeper. Men inntil videre hjelper det veldig både på laget og trener Skulleruds humør.

FOR DYR: Molde ville ha mer for Ørjan Håskjold Nyland enn det Everton var villig til å betale. Her fra kveldens 2-2-kamp mot Hammarby. Foto: Digitalsport
FOR DYR: Molde ville ha mer for Ørjan Håskjold Nyland enn det Everton var villig til å betale. Her fra kveldens 2-2-kamp mot Hammarby. Foto: Digitalsport Vis mer

Molde-Hammarby 2-2 (1-1):

PINATAR (Dagbladet):  Molde hadde en pris, Everton hadde mange bud, men ingenting var i nærheten av å gjøre Ørjan Håskjold Nyland til Norges neste Premier League-signering. Selv om årets første kamp mot svenske Hammarby var veldig ruskete gjør ikke det tittelforsvarerne til mindre favoritter når alvoret begynner.

Ørjan Håskjold Nyland er i Molde fordi klubben aldri var i nærheten av å si ja til Everton. Det er selvfølgelig skuffende for 24-åringen som virkelig ønsker seg ut. Men profesjonalitet er også en dyd, og derfor evner Norges landslagskeeper å svelge unna.

- Jeg har det bra her jeg er, sier Ørjan Håskjold Nyland til Dagbladet.

Og inntil videre ser det ut som om han mener det også. 

Overgangsvinner - Det er ikke meg imot at de beste spillerne blir, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud. Det skulle også bare mangle. For med både Vegard Forren og Ørjan Håskjold Nyland med videre synes Molde å være vinnerne i det overgangsvinduet.

Fordi ingen ble solgt.

Hadde du spurt meg før jul ville jeg tippet at Molde ville møtt februar uten de to landslagspillerne. Nå vil begge være i klubben til 1. juli. Minst. Håskjold Nyland fordi Everton ikke bladde opp nok penger, og Forren fordi han ikke var et salgsobjekt etter ferien.

Og hvorfor så du mot Hammarby.

Forren-feil Når Vegard Forren ikke er i matchvekt gjør han defensive feil. Mot Hammarby kostet de to han gjorde to baklengsmål. Men samtidig er venstrebeinet hans av så høy kvalitet at det fungerer uavhengig av resten av kroppen. Og det er lenge til seriestart 6. april.

Molde møtte Hammarby med to lag - ett før pause, og ett etter. Eller for å være helt presis; Tor Ole Skullerud byttet ti mann i pausen, men lot Forren få 25 minutter til av de allerede nevnte årsakene. Og selv om Molde selvfølgelig ikke kan stille to lag som er like gode, så er det nesten slik.

Spillerstallen Skullerud har til disposisjon virker fortsatt bunnsolid.

Rød tråd Harmeet Singh ga Molde 1-0 på straffe (30) etter at Fredrik Gulbrandsen ble felt på en god overgang til høyre i banen. Sander Svendsen fikk lov til å dytte inn 2-2 i blankt mål (80) etter Molde-brudd og gode involveringer av Ola Kamara og Mohamed Elyounoussi.

Og du ser at den røde tråden fra forrige sesongs tittelvinnnde suksessfotball er det som skal forbedres og utvikles denne sesongen.

Molde skal være Molde slik vi kjenner dem.

Høy aggressivitet i gjenvinningsfasen, mot til å flytte fram mange folk, stor fart og entusiasme i overgangsspillet og backer som går høyt i banen så fort muligheten byr seg. Et år inn i Tor Ole Skulleruds regjeringstid på Aker Stadion er det ingen grunn til å tro at laget blir dårligere. For selv om Molde ikke var gode mot Hammarby, så var de Molde.

Og som sagt, det er lenge til 6. april.