Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde-treneren med RBK-stikk: - Hiver meg ikke på sytekoret

Mener det handler om å lære seg Europa-koden.

NULL POENG:  Trener Erling Moe (i midten) og Molde forlot Marienlyst stadion i Drammen uten poengfangst onsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NULL POENG: Trener Erling Moe (i midten) og Molde forlot Marienlyst stadion i Drammen uten poengfangst onsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset - Molde 1-0 (1-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Akkurat da omgivelsene var i ferd med å friskmelde Molde, kom trener Erling Moe (45) ned på jorda igjen.

Han vil likevel ikke være med på at for mange kamper den siste uka felte Molde mot Strømsgodset i går kveld. Marcus Pedersen sørget for at hjemmelaget vant 1-0.

Kampen var den tredje på sju dager for Molde. Det startet i Istanbul torsdag, med 3-1-seier over Fenerbahçe i Europa League. Så ble Rosenborg slått 1-0 søndag. I går var det på'n igjen, men da sa det stopp.

Pedersen og co. kastet Molde ut av medaljekampen. Med sin foreløpige sjuendeplass virker også veien til Europa League neste år svært lang.

Hengekamp Burde gårsdagens hengekamp i Tippeligaen vært spilt på et annet tidspunkt? Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sa i alle fall glassklart ifra før semifinalen mot Stabæk i går kveld. Rosenborg og Molde har hatt samme kampprogram den siste uka.

Men Moe sier:

- Jeg er ikke interessert i å hive meg på det sytekoret der. Det er nå engang slik at vi søker å komme oss ut i Europa. Da er mange kamper en del av bildet. Og det må vi lære oss.

Kritisk I så fall er det et stykke igjen. Torsdag sto Molde-spillerne fram med kraft og energi i den kokende heksegryta i Istanbul. På Marienlyst var Strømsgodset best.

- Første omgang var enkelt og greit særdeles slapp. Det så ut som om vi spilte fotball i sement, påpeker Moe.

- Etter pause framsto vi annerledes. Vi fikk etablert mer spill. Men vi skulle hatt mer trykk inni boksen. Jeg er ikke fornøyd med den totale prestasjonen.

- Dødt Midtstopper Vegard Forren bekrefter inntrykket:

- Det var dødt i første omgang, med mange personlige feil. I andre omgang synes jeg vi var best. Men vi manglet presisjon på den siste tredjedelen.

- Hva tenker du om medaljekampen nå?

- Jeg tenker at det er langt opp. Vi må bare konsentrere oss om å vinne kamper og telle opp til slutt.

Midlertidig Slik situasjonen er i dag, blir Europa League fort høstens beholdning på Molde stadion. I tillegg til Fenerbahçe er Ajax og Celtic i gruppa. Og Molde topper tabellen.

Så var det sånn at de helst skulle vært med neste år også.

Erling Moe overtok midlertidig etter Tor Ole Skullerud i august. Etter Istanbul-bragden ble det nok mumlet på styrekontoret om at jobben var hans. Nå er det muligens litt mer tvil.

Selv sier Moe:

- Jeg har en grei og oversiktlig avtale med klubben om at jeg har ansvaret nå. Det jobbes med en langsiktig løsning, det forholder jeg meg fint til. Klubben har tatt riktige avgjørelser før. Det gjør den helt sikkert igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!