Molde tvilte på Rekdals motivasjon

Fryktet klubben bare var et stopp på veien.

(Dagbladet.no): Kjetil Rekdal satt i sminkerommet hos TV 3 da han i går fikk beskjed av en journalist om at han ikke lenger var aktuell for Molde.

Til tross for at klubbledelsen ikke selv greide å informere ham, var ikke Rekdal sint.

- Jeg er verken skuffet eller sint. Det er ikke alltid at det klaffer i fotball. Jeg tror kanskje at mine ambisjoner var for høye for Molde, sa Rekdal til Romsdals Budstikke.

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen stiller seg uforstående til at Moldes ambisjoner ikke sto i stil med Rekdals.

- Det får stå for hans regning. Det er ikke noe jeg kjenner meg igjen i. Molde er ikke en klubb som kan vinne Champions League, men vi har lyst til å få til så mye som mulig med de rammebetingelsene vi har. Men vi er ikke i den økonomiske ligaen som de 3-4 største klubbene i Norge, sier Nordstrand Jacobsen til Dagbladet.no.

- Måtte ønske å komme hit

Hvordan Rekdal kunne gå fra å være en opplagt kandidat til å plutselig være uaktuell har satt fart i ryktene om hva som egentlig har foregått i kulissene - blant annet at lønnskravet fra Rekdal skal ha vært uakseptabelt for Molde.

Det avviser Nordstrand Jacobsen.

UAKTUELL: Kjetil Rekdal måtte selv ringe sin rådgiver for å sjekke om det virkelig stemte at han ikke lenger var aktuell for Molde. Nå kan Rekdal kanskje ende opp i den tyske 2. Bundesliga-klubben Köln. Foto: SCANPIX
UAKTUELL: Kjetil Rekdal måtte selv ringe sin rådgiver for å sjekke om det virkelig stemte at han ikke lenger var aktuell for Molde. Nå kan Rekdal kanskje ende opp i den tyske 2. Bundesliga-klubben Köln. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har aldri kommet så langt at vi har diskutert lønn som en faktor som kunne bikke det den ene eller andre veien, sier han.

- Grunnen til at Rekdal nå er uaktuell, er ene og alene at vi ønsker å tenke langsiktig. Da må vi ha en trener som vil være her lenge.

- Og det tror dere ikke Rekdal vil?

- Vårt inntrykk er at han vil ut med en gang muligheten byr seg, og kanskje allerede nå. Det har vært mye signaler fram og tilbake. Vi må vite at vi har en trener som virkelig vil komme hit. Det må være sånn at treneren er her for å gjøre en jobb, og ikke har ønske om å være et annet sted.

- Hvorfor ga dere ikke Rekdal beskjeden selv?

- Vi ga rådgiveren hans beskjed. Det har vært en ryddig og grei prosess.

- Stemmer det at Rekdal har vært i møte med Kjell Inge Røkke?

- Nei, det kan jeg avkrefte, svarer Nordstrand Jacobsen.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få en kommentar fra Kjetil Rekdal i formiddag.

<B>TVILTE PÅ MOTIVASJONEN:</B> Administrerte direktør i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen, fryktet at Kjetil Rekdal bare så på Molde som et stoppested på veien mot utlandet. - Vi må vite at vi har en trener som virkelig vil komme hit, sier han til Dagbladet.no. Her får han overrakt en blomsterbukett fra RBK-fansen etter nedrykket.