Molde uten tap på 21 kamper

Men et medaljejagende Lillestrøm var nære poeng.

Molde - Lillestrøm 3-2 (2-0)

MOLDE (Dagbladet):

Det ble et spennende oppgjør da Lillestrøm kom til Aker Stadion søndag. Det endte til slutt 3-2 til hjemmelaget i en kamp gjestene fort kunne fått med seg poeng fra.

Dermed beholder Molde åttepoengledelsen ned til Odd som jager bak.

- Vi spiller ut LSK i 1. omgang, og vi har sjanser til å score flere. Jeg synes det tredje burde ha kommet, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Det var stor forskjell på omgangene. LSK får energi etter reduseringa. Vi trodde det kom til å bli en mer komfortabel 2. omgang, sier Skullerud etter tre nye poeng.

Pangstart Serieleder Molde tok søndag i mot medaljejagende Lillestrøm etter 14 dager med pause. «Kanarifuglan» kom til rosenes by med selvtillit etter tre strake trepoengere.

Molde på sin side, hadde ikke tapt i eliteserien på 20 kamper, og kunne med seier over Lillestrøm tangere sin egen rekord, med kamper uten tap, fra 1998.

Hjemmelaget stilte med to tidligere Lillestrøm-spillere fra start. Og selvsagt var det en av dem som skulle markere seg.

Fredrik Gulbrandsen ble spilt igjennom og alene med keeper gjorde hurtigtoget ingen feil. Dermed sto det 1-0 allerede etter elleve minutter.

LSK fikk en tøff start på Aker Stadion. Like etter økte Mohamed «Moi» Elyounoussi ledelsen. Unggutten valgte å avslutte en Molde-kontring fra 20 meter, og skuddet gikk via en motstander og ned ved stolperota til gjestene.

Molde dominerte fullstendig, og gjestene ble springende mye uten ball i først halvdel. Både «Moi» Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen virket spillesugne og sto bak mye av det de blåhvite skapte.

LSK truet serielederen I 2. omgang var det vertene som fikk en tidlig kalddusj. Palmi Rafn Palmason fikk gå opp helt alene i hjemmelagets felt, og kunne bare styre innlegget til Bjørn Helge Riise forbi Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland til 2-1.

Gjestene kom mer med etter sidebytte og virket langt giftigere.

Etter et kvarter kom utlikningen. En vanligvis stødig Ørjan Håskjold Nyland ga retur på et LSK-skudd som Petter Vaagan Moen satte enkelt i mål. En svak inngripen av landslagsmålvakta.

Lillestrøm ble kanskje overivrige i jakten på en ledelse. Like etter 2-2-målet sendte «Moi» Elyounoussi hjemmelaget tilbake i føringen med sitt andre mål for dagen.

Elyounoussi dro seg fint inn i banen og avsluttet igjen via en forsvarsspiller og i mål.

Bjørn Bergmann Sigurdarson var endelig spillerklar igjen etter flere måneder på sidelinjen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren ble byttet inn i det 66. minutt.

Islendingen fikk kjapt sin første sjanse, men lobben gikk like over mål da spissen ble sendt alene med keeper.

Elyounoussis 3-2-mål ble det siste. Dermed står Molde uten tap på hele 21 kamper.

FOSSER VIDERE: Lillestrøm klarte ikke å hamle opp med Molde søndag, da de gjestet Aker Stadion. Det endte 3-2 i eliteseriekampen. Mohamed Elyounoussi ble kampens store spiller med to mål.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FOSSER VIDERE: Lillestrøm klarte ikke å hamle opp med Molde søndag, da de gjestet Aker Stadion. Det endte 3-2 i eliteseriekampen. Mohamed Elyounoussi ble kampens store spiller med to mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer