Molde utklasset naborivalen

Solskjær og Molde med sesongens første seier.

• Molde - Aalesund 4-1 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Molde er tilbake på vinnerporet etter sesongens første trepoenger i en imponerende forestilling i 4-1-seieren over naborival Aalesund.

Joona Toivio sendte de blåhvite i ledelsen med et utsøkt frispark i det 25. minutt. Denfinske midtstopperen, som har vært skadet i en måned, er kjent for sine farlige og velplasserte frispark utenfor sekstenmeteren — og leverte også mot Aalesund.

Fra vel tjue meter plasserte Toivio ballen høyt, vakkert og hardt i nettmaskene til høyre for en sjanseløs Aalesund-keeper Sten Grytebust.

Ti minutter senere var det Magnus Wolff Eikrem sin tur til å gjøre frisparkmål. Leke James felte Even Hovland på hjørnet av sekstenmeteren. Eikrem straffet Aalesund på en eminent måte. Wolff Eikrem plasserte ballen velplasserte nede til høyre for en litt
uoppmerksom Sten Grytebust.

Bestemt Molde-lag Frisparkmålene stod som et godt tegn på Molde-utgaven i den første omgangen.

Besluttsomhet, vilje og presisjon. Noe som har manglet til nå i sesongen. Daniel Chima Chukwu strakk Aalesund-forsvaret med sine gode, diagonale løp som igjen åpnet opp for at Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Moström og Etzaz Hussain kunne
komme i gode scoringsposisjoner med sine tydelige bevegelser og løp fra midten.

I sum fikk Aalesund-forsvaret lite pusterom mot et Molde-lag som gikk rett i strupen på de oransjekledde.

Etter scoringen til finske Toivio framstod Molde-laget med langt mer selvtillit enn hvade har vist tidligere i sesongen og kunne ha scoret flere enn de to målene som de gikk med.

I det 41. minutt burde Daniel Chima Chukwu ha gitt Molde 3-0-ledelse, men spissen avsluttet svakt alene med Sten Grytebust i Aalesund-buret. På overtid av omgangen skjøt Magnus Wolff Eikrem like til side for den venstre stolpen til Grytebust på et frispark utenfor sekstenmeteren.

Barrantes-redusering Aalesund og Michael Barrantes kom kjappest ut av startblokkene etter hvilen. I det 52. minutt reduserte Barrantes med et skudd fra vel tjue meter som gikk via Moldes Etzaz Hussain og i en bue over målvakt Ørjan Håskjold Nyland.

Vel ti minutter senere vartet hjemmelaget opp med dagens vakreste angrep.

Daniel Chima Chukwu spilte Etzaz Hussain fri på en av sine mange løp. Hussain flikket ballen nydelig til Jo Inge Berget som igje fintet seg fri fra en Aalesund-forsvarer. Berget banket ballen bestemt i mål fra ti-tolv meter.

Kontret i senk I det 66. minutt viste Molde-laget nok en besluttsomhet og vilje som ikke har vært å spore i sesongens sju første kamper. Molde kontret Aalesund i senk etter en corner til bortelaget.

Magnus Wolff Eikrem førte ballen fra egen banehalvdel og helt til Aalesunds sekstenmeter. Der slapp han ballen videre til Jo Inge Berget som satte ballen i mål i det nærmeste hjørnet.

 ÅPNET SCORINGSKONTOEN:  Moldes Jo Inge Berget scoret to mål da Molde tok sesongens første seier i Tippeligaen i lokal-derbyet mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
ÅPNET SCORINGSKONTOEN: Moldes Jo Inge Berget scoret to mål da Molde tok sesongens første seier i Tippeligaen i lokal-derbyet mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Dagens debutant ble 15 år gamle Sander Svendsen som kom inn i det 87. minutt for Molde.

Og seieren er uten tvil viktig for Molde.

- Nå tror jeg vi senker skuldrene, og kommer til å spille bedre fotball, sier en lettet Molde-kaptein, Daniel Berg Hestad, etter kampen.

- Det er helt fantastisk. Alle må skjønne at dette er utrolig vanskelig for oss både poeng- og selvtilitsmessig, sier han.

Også Solskjær var svært fornøyd.

- Det var på tide at vi fikk en seier, konstaterer Molde-sjefen.

Og han likte det han så etter Aalesund-reduseringen.

- Seieren betyr mye for dem, selvfølgelig. Det jeg liker er at etter at de scorer, så går vi rett opp med en gang.