Molde utslått - Brann videre

Sofia: Molde fikk sitt første nederlag i en obligatorisk kamp denne sesongen da laget tapte 0-2 for CSKA Sofia i Uefa-cupen tirsdag. Dermed er europacupeventyret over for i år. Brann går derimot videre etter 0-0 mot Zalgiris Vilnius.

Molde hang godt med i første omgang, men Sofia tok mer og mer over i en kamp som var veldig tøff. Dommeren delte ut ti gule kort, godt inspirert av et iherdig støyende hjemmepublikum. Seks av kortene gikk til Molde-spillere.

Da Pål Lydersen ble utvist for to gule kort etter et kvarter i andre omgang, var løpet kjørt for Molde.

Kunne ledet

Molde kunne ha tatt ledelsen allerede etter et kvarter i første omgang da Daniel Berg Hestad skjøt knallhardt i krysset. Da ble det et øyeblikk helt stille på et ellers opphetet stadion i Sofia, for det var flere enn de få nordmennene på tribunen som «så» den ballen i mål.

I stedet var det CSKA Sofia som tok ledelsen i slutten av omgangen, da Milen Petkov fikk tid og rom utenfor Moldes 16-meter og skjøt velplassert i mål.

Molde hadde flere gode forsøk i denne omgangen. Andreas Lund hadde to skudd like utenfor og Daniel Berg Hestad var alene med keeper uten å lykkes.

Brente straffe

I andre omgang la Molde om til en mer offensiv 4-3-3-formasjon, og det skapte bedre rom for raske Sofia-angripere. Et drøyt kvarter ut i andre omgang tråklet Valentin Stantsjev seg gjennom Molde-forsvaret og la på til 2-0.

Like etter ble Moldes forsvarsklippe Pål Lydersen utvist for to gule kort, og løpet var kjørt for Molde. Det hjalp lite at Molde fikk straffe etter at banens beste spiller, Sofia-keeper Ivajlo Ivanov, felte Odd Inge Olsen. Straffesparket var velplassert, men Ivanov reddet på en mesterlig måte.

Daniel Berg Hestad imponerte publikum i Sofia og var Moldes beste, sammen med Molde-keeper Morten Bakke og Knut Anders Fostervold som gjorde en stor forsvarsjobb.