GLADE:  Både Molde og Tor Ole Skullerud uttrykte glede da han ble presentert som ny Molde-trener i går. 44-åringen ble anbefalt av Ole Gunnar Solskjær - råd som klubben tok til følge. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix
GLADE: Både Molde og Tor Ole Skullerud uttrykte glede da han ble presentert som ny Molde-trener i går. 44-åringen ble anbefalt av Ole Gunnar Solskjær - råd som klubben tok til følge. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpixVis mer

Molde valgte mannen Solskjær anbefalte som sin etterfølger

Og Skullerud kan ringe Cardiff-manageren når han vil.

(Dagbladet): Molde fikk sitt førstevalg, men også mannen som Ole Gunnar Solskjær hadde anbefalte varmt. Dermed ble Tor Ole Skullerud, ikke overraskende, presentert som Moldes nye hovedtrener i går.

- Tor Ole Skullerud står for en fotballfilosofi som er nær opp til Ole Gunnar sine tanker. Derfor er dette også en kandidat som Ole Gunnar varmt anbefalte overfor Molde FK, sa administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i går

Sommerfugler i magen Molde har jobbet målrettet med å finne mannen til å ta over fjorårets cupmesterne - blant andre sammen med Solskjær.

Det var tydelig at Skullerud gledet seg til å ta fatt på sin nye jobb i går, med det han omtalte som sommerfugler i magen.

At mannen han tar over jobben til også er den som har anbefalt han, synes Skullerud er gledelig.

- Jeg er veldig glad for å høre at han gir den anbefalingen innad i Molde-systemet, sier Moldes nye trener til Dagbladet.

Tor Ole Skullerud bekrefter at Cardiff-manageren var en av de som ringte for å gratulere han med den nye jobben i går.

- Det var en hyggelig samtale hvor han gratulerte meg, forteller 44-åringen.

Han avviser samtidig at Solskjær personlig har vært i kontakt med han i forbindelse med ansettelsesprosessen.

- Kan ringe Solskjær Skullerud sier at han har som ambisjon om å opprettholde Molde som et av topplagene i norsk fotball, men at resten av plattformen vil han utarbeide sammen med spillerne og resten av trener-teamet, som skal være på plass ganske raskt.

Men skulle det være noe 44-åringen lurer på, har Cardiff-manageren gitt beskjed om at han kan ringe.

- Det vet jeg at jeg kan, og det har vi alt snakka om, sier den nye Molde-treneren til Dagbladet.

- Klokt av Molde Fotballekspert Lars Tjærnås mener det ikke er tvil om at Molde har lyttet til rådene fra Solskjær, etter at han tok over Cardiff andre januar.

- De har garantert lyttet til Ole Gunnar Solskjær. Det er klokt, fordi det er viktig å følge hovedlinjene i det han har skapt og gjort, sier Tjærnås til Dagbladet.

Tjernås mener at det blir viktig at Skullerud nå får vist sin egenart i klubben han har tatt over. Og det er noe også den nye hovedtreneren ønsker.

- Nå må vi fokusere på at Molde skal stå på egne bein, og at Solskjær skal få etablere seg i Cardiff. Nå starter det en ny epoke i Molde fotballklubb, understreker mannen som tok U21-laget til bronse under EM i sommer.