Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde valset over TIL - som desperat trenger poeng

Vant 4-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde - Tromsø 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Tromsø trengte en seier for å få et lite pusterom i bunnstriden i kveld. Foran kveldens kamp lå de på kvalikplass, a-poeng med Mjøndalen, som tapte mot Stabæk i går.

Hvis tromsværingene hadde greid å vinne mot Molde, ville de også skjøvet Start bak seg på tabellen -som tar imot Rosenborg seinere i kveld.

Til tross for at kampen var såpass viktig for Tromsø, virket ikke «gutan» til å ha den energien som trengtes for å slå Molde - og måtte også greie seg uten Zedenek Ondrasek som soner karantene.

God uke for Hestad Langt bedre gikk det for hjemmelaget, som gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Eirik Hestad har hatt en god uke i Molde-drakta. Torsdag sjokkerte han Ajax, og scoret mot nederlenderne allerede etter sju minutter.

I kveld scoret han sitt første Tippeligamål, i det 19. spilleminutt.

Hestad spilte gjennom Mushaga Bakenga, som skjøt rett på TIL-keeper Pål Vestly Heigre. Returen plukket 20-åringen opp, og plasserte ballen enkelt i nettmaskene.

Tromsø kom kun til noen ufarlige sjanser på dødball, før det igjen smalt fra Molde.

Magne Simonsen har slitt med skader de siste årene, og er endelig på vei tilbake. Drammenseren var tilbake i 2-2-kampen mot Lillestrøm i slutten av august, og har ikke fått spilletid på A-laget siden da.

I kveld viste han for alvor at han er tilbake - og scoret Moldes 2-0-mål på lekkert vis.

Et innlegg fra Per-Erik Flo ble headet til Simonsen, som deretter tok ballen ned på bryset og chipet ballen, mens den var i lufta. Keeper Heigre var etter ballen med et par fingre, men greide ikke å hindre ny Molde-scoring.

Rødt kort og straffe Etter pause fortsatte Molde kjøret, og det tok ikke lang tid før romsdalingene fikk uttelling på ny - også denne gangen fra en back.

Et innlegg fra Etzaz Hussain ble stusset videre av Per-Egil Flo, og inn i målet - til 3-0 for hjemmelaget.

Tromsø fortsatte med å ikke skape noen ting, og Moldes grep om kampen ble ikke truet.

Marin Orsulic fikk sitt andre gule for kvelden med 13 minutter igjen å spille, og dermed måtte TIL greie seg med ti mann ut kampen.

Vondt verre ble det også da Ola Kamara satte inn en straffescoring rett før 80 spilte minutter, etter at Wangberg handset på et frispark fra Toivio - og dermed endte det 4-0 til hjemmelaget.

20151004.
 Eliteserien fotball 2015. Molde FK - Tromsø IL på Aker stadion i Molde søndag. Eliteserikamp mellom MFK og TIL 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
20151004. Eliteserien fotball 2015. Molde FK - Tromsø IL på Aker stadion i Molde søndag. Eliteserikamp mellom MFK og TIL Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!