Molde vant cupfinalen

Men enda viktigere kamper venter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Cupfinale: Lillestrøm-Molde 2-2, 2-4 etter ekstraomganger.

Molde slo Lillestrøm i cupfinalen etter scoringer av Rob Friend, Madiou Konate, Daniel Berg Hestad og John Andreas Husøy.


- Frysninger

- Jeg fikk frysninger av å springe rundt ute på Ullevaal-matta etter kampslutt, sier en glad Daniel Berg Hestad til TV 2.

Han forklarer seieren med at Molde virker å orke mest da det gjaldt mot slutten.

Triumfen er selvsagt en herlig revansje etter en tung sesong i Tippeligaen. Moldesupporter og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var en av de som tok av i seiersrusen.

- Dette hjalp veldig etter det dårlige valgresultatet, uttalte Bondevik leende til TV 2.

Likevel er det få i Molde vil klare å gi seg fullstendig hen til gleden over seieren i dag. Til det er de ventende kvalifiseringskampene for viktige for klubben og byen.Molde møter Moss i kamper om plassen i Tippeligaen 13. og 16. november.

Friends førsteomgang

JAAA! Målscorer Daniel Berg Hestad hever kongepokalen. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet
JAAA! Målscorer Daniel Berg Hestad hever kongepokalen. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet Vis mer

Molde gikk til pause med ledelsen, etter at Rob Friend sto for de to største sjansene i første omgang. Begge gangene brukte den kanadiske hodespesialisten beina.

Den første muligheten kom etter 13 spilte minutter. Ballen ble løftet inn i feltet, Marcus Andreasson headet ned til Stian Ohr, som sendte ballen rett inn foran mål. Friend breidsidet mot mål, men Lillestrøm-keeper Claus Reitmaier var der han skulle, og slo til corner.

Molde hadde en god periode etter denne sjansen, og den sterke midtbanen med Ohr, Rudi, Kihleberg og Berg Hestad vartet opp med fine kominasjoner og pent småspill.

Men det var Moldes grunnfjell, backveteran Trond Strande, som sto for kreativiteten da Friend fikk sjansen igjen etter 25 minutter. Strande spilte fram fra egen halvdel, Friend startet inn i bakrommet med LSK-back Christoffer Andersson i hæla. Kanadieren demonstrerte rå fart og kraft, mens svensken ble liggende igjen i sporet hans. Denne gangen sviktet ikke Molde-spissen alene med Reitmaier, og satte ballen like til side for den tyske keeperveteranen.

Rask utlikning

Lillestrøm hadde også sine muligheter før pause. Robert Koren nølte noen tideler for lenge etter an halvklarering fra Molde-forsvaret, og Arild Sundgot headet utenfor da han stupte inn på bakerste stolpe.

Etter pause brukte de gulsvarte under et halvt minutt på å utlikne.

Andersson la inn fra høyre, og bak i feltet sto tunisiske Khaled Moelhi helt alene og stupnikket ballen tilbake i høyre hjørne bak en sjanseløs Reitmaier.

Lillestrøm hadde presset en stund etter dette, men Molde slo tilbake på den Lillestrøm egentlig sterkeste punkt: I lufta på dødball. Stian Ohr la corner fra høyre, og ved første stolpe slet senegalesiske Madiou Konate seg fri fra oppasseren Pål Strand. Strand oppdaget ikke Konates raske bevegelse etter at corneren var slått, og det gjorde heller ikke Reitmaier. Han kastet seg ut for å bokse ballen unna, men Konate nådde ballen med hodet, og styrte den i tomt mål.

Omdiskutert straffe

Pål Steffen Andresen hadde en gedigen sjanse til utlikning ti minutter før full tid, da han fikk stige til værs og heade ved første stolpe etter en dødball, men han styrte ballen over og utenfor mål.

Konate lå an til å bli matchvinner i cupfinalen - sin første kamp fra start for Molde. Men skjebnen og Lillestrøm ville det annerledes.

Ett minutt før ordinær tid var ute, pådro Magnus Kihlberg seg frispark mot gamle lagkamerater. Ballen ble slått inn i feltet, der Lillestrøm fikk straffe etter en hands av samme Kihlberg. Molde-spillerne protesterte - trolig fordi de mente Magnus Powell dyttet Kihlberg på ballen. Dommer Brage Sandmoen endret ikke mening. Arild Sundgot var iskald fra merket og banket ballen høyt i mål, mens keeper Knut Lillebakk kastet seg ned til siden.

I det fjerde tilleggsminuttet kunne Magnus Powell avgjort da han tok ned ballen på brystet og banket den mot mål, men rett på Lillebakk. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Ny markeringssvikt

Tre og et halvt minutt inn i første ekstraomgang headet Daniel Berg Hestad et innlegg fra høyre rett mot mål. Reitmaier slo ballen i tverrliggeren, men returen dyttet Berg Hestad sikkert i mål. Nok en gang var markeringen lurvete i Lillestrøm-feltet.

Lillestrøm var meget nær ny utlikning ni minutter inn i spilleforlengningen. Frode Kippe headet en corner mot høyre hjørne, men Lillebakk lå der og fikk en hånd på ballen. Sundgot fikk bare dyttet returen løst inn i kroppen til Molde-keeperen.

Andre ekstraomgang startet med at Lillestrøm slo lange polballer inn i feltet, uten å nå helt fram til avslutning. Tre minutter inn i det siste kvarteret på Ullevaal, mistet Pål Steffen Andresen ballen, og Rob Friend satte fart på kontring. Han holdt litt lenge i ballen, men da han til slutt ble taklet, traff ballen ham i beinet og spratt til innbytter John Andreas Husøy. Han skled unna en LSK-forsvarer, og banket ballen i lengste hjørne.

Nå venter to nye cupfinaler på Molde i løpet av de neste ti dagene.

MÅL! Daniel Berg Hestad setter returen i mål.
FEIRING: Både Madiou Konate (foran) og Rob Friend scoret for Molde i cupfinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer