Molde vant kampen om kontrakten

Beholder plassen i Tippeligaen etter 2-0 mot Moss.

(Dagbladet.no:) I dag falt avgjørelsen i kvalifiseringen til neste års tippeliga. Molde og Moss møttes til returkamp på Molde Stadion.


Molde med overtaket
Romsdalingene vant den første kampen på Melløs 3-2, og hadde dermed et lite overtak foran dagens avgjørende kamp.

I første omgang var det da også moldenserne som hadde de største sjansene, med Madiou Konate ansvarlig for brorparten av dem.

38 minutter ut i den litt kjedelige første omgangen slapp Moss-keeper Per Morten Kristiansen en ball under seg. Bak ham sto Konate med fri bane mot mål, men ballen havnet på merkelig vis bak ryggen til Molde-spissen. Dermed fikk Moss-forsvaret klarert i tide.

Like etter ble Konate nydelig spilt gjennom, men selv alene mot mål og målmann endte sjansen med en nydelig parade av keeper Kristiansen.


Sjansesløsing
I andre omgang startet Molde et stormangrep mot Moss-målet som utrolig nok ikke endte med scoring.

Stian Ohr skjøt i tverrliggeren.
Rob Friends skudd ble slått i tverrliggeren rett etterpå.
Madiou Konate skjøt like utenfor fra god posisjon både en, to og tre ganger.

Men så steg Rob Friend opp i Molde-lufta etter 61 minutter. Et innlegg fra Øyvind Gjerde så ut til å havne i hendene til Per Morten Kristiansen, men Friend nådde høyest og fikk headet ballen over linja.

Moss-spillerne ropte på frispark, men dommer Terje Hauge var sikker i sin sak: 1-0 til Molde.

JUBELSCENER: Rob Friend, Madiou Konate og Petter Rudi kunne slippe jubelen løs da Molde slo Moss 2-0 og beholdt plassen i Tippeligaen i dag. Foto: SCANPIX
JUBELSCENER: Rob Friend, Madiou Konate og Petter Rudi kunne slippe jubelen løs da Molde slo Moss 2-0 og beholdt plassen i Tippeligaen i dag. Foto: SCANPIX Vis mer


Punkterte kampen
Kvarteret senere satte Matej Mavric hodet på en corner slått inn av banens bestemann Stian Ohr, og ballen gikk utagbart i lengste hjørne.

Dermed kunne hele Molde feire at byens stolthet beholder plassen i landets øverste divisjon, og moldenserne fikk også en viss hevn for tapet i seriefinalen i 1987.

- Dette var større enn seieren i cupfinalen, det betyr veldig mye for MFK å beholde plassen sa Molde-trener Bosse Johansson til TV2 etter kampen.

Han gir seg nå som trener i klubben, og reiser tilbake til Sverige på mandag.

- Jeg har hatt det fint her, smilte Johansson.


Burde scoret fler
Stian Ohr imponerte med fine stikkere og godt spill, og fikk også notert seg for målgivende pasning på Moldes andre mål.

- Utrolig herlig seier, selv om vi burde vunnet med 5-6 mål med tanke på alle sjansene våre, sa en lettet og glad Ohr til TV2.

Moss-trener Knut Tørum forsvinner til Rosenborgs trenerteam etter denne sesongen, og han synes det er vemodig å forlate Moss nå.

- Vi nærmer oss Tippeliga-standard, men meldte oss dessverre på for sent i denne kampen, sa Tørum som sammen med spillerne nå må ta den tunge turen tilbake til Moss og førstedivisjon.

Vi fulgte kampen direkte!

GIR SEG PÅ TOPP: Molde-trener Bo "Bosse" Johansson ledet i dag Molde for siste gang. Etter seieren mot Moss reiser han hjem til Sverige.