FORNØYD: Hjemvendte Fredrik Winsnes er mer opptatt av tre poeng enn antallet tversoverpasninger etter møtet med Thomas Holm og Molde i går kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
FORNØYD: Hjemvendte Fredrik Winsnes er mer opptatt av tre poeng enn antallet tversoverpasninger etter møtet med Thomas Holm og Molde i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

- Molde var ikke Brasil de heller

Fredrik Winsnes fnyser av kritikken mot «kyniske» Rosenborg.

||| (Dagbladet): Molde - Rosenborg 1-2.

En fornøyd Fredrik Winsnes gleder seg stort over å være tilbake i Rosenborg-drakta og kunne i går fortelle Dagbladet om hva dette innebærer for han.

- Det er deilig å være tilbake. Nå er jeg hjemme igjen, sier Winsnes.

Fem år etter at han sist forlot Rosenborg er han nå tilbake og klar for å gå rett inn i et allerede velfungerende maskineri.

Han legger ikke skjul på at han ser fram til en annen hverdag enn den han har opplevd de tre siste sesongene på Marienlyst.

- I Rosenborg har vi et kollektiv som er vant til å vinne, mener 34-åringen.

Handler om å vinne kamper
Det er tydelig at dette er noe midtbaneeleganten fra Ranheim har tenkt en del på. Han snakker med stor innlevelse om hva det vil si å være en del av Norges beste lag.

- Med dette laget vet vi at det alltid går bra til slutt. Det er en utrolig god følelse å ha med seg når man står utpå der i snødrivet. Når du spiller på Rosenborg vet du hele tiden at spillerne er de beste i landet og at klubben er den beste i landet. Vi er vant til å vinne og vet hva det handler om, sier Winsnes.

Han tar allikevel noen forbehold og mener at denne «feelingen» ikke kommer av seg selv. Den er innarbeidet over tid og handler ikke om enkeltpersoner.

- Følelsen glipper fort hvis vi blir hovmodige. Det handler om å være fokusert og å gjøre jobben, men da vet vi også at det går. «Feelingen» kommer ikke av bevisste grep vi gjør. Den er bare en konsekvens av at vi stoler på kollektivet og klubben.

Tull at RBK var bedre før
Den hjemvendte Rosenborg-sønnen hadde også fått med seg Kjell Jonevrets kritikk av trøndernes spillestil, men klarte ikke helt å ta utspillet fra svensken på alvor.

- Det handler om å vinne kamper. Vi spiller tross alt borte mot det laget som sannsynligvis blir vår hardeste konkurrent. I tillegg innbød ikke vær- og baneforhold til noe finspill. For å si det sånn: skal sesongen vare fra tidlig mars til sent i november så bør nok de fleste legge kunstgress — jeg liker det best og det blir best fotball av det.

På direkte spørsmål om Rosenborg ikke var bedre til å underholde før, repliserer Winsnes kvikt:

- Jeg har vært med på å spille mye drittfotball på bortebane med Rosenborg før. Det er bare tull at vi var så mye bedre før.
 
Om Moldes spill hadde han kun én ting å si:

- Molde var kanskje litt mindre kynisk enn oss, men de var ikke Brasil de heller — da må man nok stille litt høyere krav enn et par tversoverpasninger på egen halvdel.

Med det kunne den sympatiske trønderen gå over fra prat med pressen til autografskriving med de mest ihuga Rosenborg-supporterne som trosset kulde og snø for å vente på sine helter.