Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde var sjanseløse i Romania

Slet mot Steaua Bucuresti, men Söderberg sørget for at Molde bare tapte med to mål.

OVERKJØRING Molde ble til tider overkjørt av Steaua Bucuresti, og kampen endte 2-0. Foto:  NTB scanpix
OVERKJØRING Molde ble til tider overkjørt av Steaua Bucuresti, og kampen endte 2-0. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Steaua Bucuresti - Molde 2-0.

Molde fikk det kanskje enda tøffere enn forventet i Romania. Ole Gunnar Solskjær fikk kritikk for å ha spart sine beste spillere før søndagens storkamp mot Rosenborg. Han forsvarte seg med at serien er viktigst, og avviste at laget som spilte i kveld var et b-lag.

Keeper Ole Söderberg hadde flere gode redninger, inkludert en strafferedning, og kan få takken for at det ikke ble flere baklengsmål for Molde.

- Det var et par unggutter som vokste utrolig i løpet av kampen, sier Solskjær til Canal 9 etter kampen.

- Det var tøft i begynnelsen. De hadde veldig tempo på og presset oss bakover. Heldigvis hadde vi en sisteskanse som igjen var meget solid. Da vi trodde det hadde roet seg scorer de to mål på ett minutt, og jeg var veldig spent på hvordan spillerne skulle takle det. Heldigvis var de suverene.

Debutanter En av spillerne som i kveld fikk sjansen var 17 år gamle Eirik Hestad som ble byttet inn etter 70 minutter. Han fikk sin debut i Europa League, men har ennå ikke spilt Tippeliga.

Etzaz Hussain dro til Romania for å hente poeng, og var ikke helt fornøyd med prestasjonen til laget.

- Det var tøft, og vi møtte et bra lag.Vi hadde med mange nye spillere som fikk en fin erfaring, men jeg tror det er litt for mange som bare er fornøyde med å være her, sier han til Canal 9.

- Vi gjør noen personlige feil, og vi har ikke erfaring nok til å ta med oss poeng. Jeg ble litt frustrert, for jeg er her for vinne, men jeg respekterer sjefens avgjørelse.

Stuttgart og FC København spilte uavgjort, noe som gleder Solskjær.

- Stuttgart har kun to poeng og skal til København. Det kan fort bli uavgjort der også. Vi er henger fortsatt med,, sier han til Canal 9.

Overkjøring Vertene fikk sin første sjanse allerede etter fire minutter, men skuddet gikk i tverrliggeren.

Tre minutter senere fikk de en ny sjanse, men keeper Søderberg klarte å få en fot på ballen, og heldigvis for han var returen svak og han fikk plukket ballen.

Vertene fortsatte å presse Molde, og første scoring kom etter 30 minutter. Vlad Chiriches satte ballen i mål med et flott brassespark fra rundt 12 meter. Søderberg var sjanseløs.

To minutter senere satte Steaua Bucuresti sitt andre mål, denne gangen var det Rusescu som styrte ballen forbi Søderberg, etter en flott pasning fra Latovevlici.

Lagene gikk til pause med 2-0 til hjemmelaget.

Drøye tolv minutter ut i 2. omgang fikk Magne Simonsen gult kort for fellingen av Chipciu innenfor 16.-meteren.

Cristian Tanase tok straffen, men Søderberg slang seg til riktig side, og reddet straffesparket.

Molde klarte å henge greit med Steaua, men det var hjemmelaget som hadde klart flest sjanser også i andreomgang.