Molde ydmyket Vålerenga da de inntok tabelltoppen

Eikrem var svært delaktig da Molde slo Vålerenga på Aker Stadion.

SCORET: Ohi Omoijuanfo var dagens første målscorer da Molde slo Vålerenga på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Ohi Omoijuanfo var dagens første målscorer da Molde slo Vålerenga på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
  • Molde - Vålerenga 4-1 (1-0)

Molde har fått en flott start på årets Eliteserie-sesong, og mot Vålerenga tok Erlend Moe og Molde tre nye poeng. Dermed er Molde på tabelltopp, og Vålerenga ligger allerede noen poeng bak tabelltoppen.

Det var mange gode prestasjoner ute på gressmatta på Aker Stadion, men Magnus Wolff Eikrem var spesielt delaktig i hvordan Molde vant kampen.

Og etter bare fem minutter skulle Molde-jubelen fortsette. Ohi fikk en flott ball i bakrom av Eikrem. Den norske spissen fikk noe skrått hold, men ikke nok til at Vålerenga kunne unngå baklengs.

Vålerenga slet videre med å skape de store sjansene etter scoringen, og det virket som at Molde hadde god kontroll på Ronny Deilas menn.

Vålerenga-trykk

Men etter rundt 25 minutter spilt fikk Vilhjalmsson en gedigen sjanse for Vålerenga. Et flott innlegg fra Ejuke traff tåa til Islendingen som sender ballen midt på keeper Andreas Linde.

Videre presset Vålerenga på, og Linde måtte i aksjon ved enkelte anledninger for å holde på Moldes ledelse. For Moldes del, var Eikrem frampå med et par skuddforsøk, uten stort hell.

I første omgang var nok Molde hakket bedre enn Vålerenga, men samtidig var det en ganske jevnspilt kamp.

Målfest i andre omgang

Ikke mange minuttene etter hvilen var Molde og Eikrem frampå igjen. Den tidligere utenlandsproffen banket til utenfor 16-meteren, og satte 2-0 for Erling Moes menn.

Et lite øyeblikk senere ble Eirik Ulland Andersen felt i 16-meteren til Vålerenga. Dommer dømmer straffe til Moldenserne. Ulland Andersen tok straffen selv, og sendte keeper feil vei. Dermed sendte han blåtrøyene langt på vei mot en ny seier.

Men etter timen spilt fikk endelig Vålerenga hull på byllen. Etter mye klabb og babb i feltet sklei Markus Nakkim inn ballen, og dermed reduserte til 3-1.

Etter reduseringen fikk vi se et trykk fra Vålerenga, der de blant annet traff stolpen ved en anledning.

Men dette var Moldes kveld. Rundt ti minutter før slutt var Adam Kwarasey ute på «bærtur». Dette utnyttet Martin Ellingsen til det fulle, og nærmest chippet inn Moldes fjerde mål for kvelden fra 30 meter.

Dermed vant altså Molde til slutt 4-1. Det må anses å være en fortjent seier, der Molde hadde god kontroll i store deler av oppgjøret.