Moldes akilleshæl

Etter snart to ukers jobbing har Molde fått nei fra alle de har spurt om å ta over trenerjobben etter akillesopererte Reidar Vågnes.

-  Ja, jeg føler meg absolutt som Moldes akilleshæl, sier en galgenhumoristisk Reidar Vågnes.

Like over nyttår ramlet han ned ei trapp og måtte operere akillesen. Etter noen uker var han tilbake til treningskampen mot Ålesund som Molde vant 1- 0.

-  Jeg var i godt humør. Skulle rett på skalldyrlag med Ivar Morten Normark og Henrik Hoff, sier Vågnes.

Men han snublet allerede før festen med Ålesunds trener og daglige leder.

-  Jeg skulle inn i garderoben, tråkket i noen reimer på en ryggsekk, fikk overbalanse, roterte og slo den nyopererte akillesen rett i hjørnet på en aluminiumskasse, sier Vågnes.

Det ble ny operasjon. Gipsen skal av 15. mars. Deretter blir det seks uker med skinne på foten - minst.

Bare nei

Det er derfor Vågnes sjøl har bedt klubbledelsen finne en erstatter.

 DOBBELT UFLAKS: Molde-trener Reidar Vågnes måtte operere akillessenen to ganger. Derfor har han bedt klubbledelsen finne en erstatter. Foto: Lise Åserud/Scanpix
DOBBELT UFLAKS: Molde-trener Reidar Vågnes måtte operere akillessenen to ganger. Derfor har han bedt klubbledelsen finne en erstatter. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

-  Den siste måneden før seriestart er den viktigste. Det lærte vi i fjor, sier Vågnes.

Vågnes frykter at skadeproblemene hans vil påvirke finpussen av laget såpass inn mot seriestart at det ikke er forsvarlig å tviholde på jobben. Han skjønner at han kanskje må finne seg ny arbeidsgiver om det ikke lar seg gjøre å finne en kapasitet som er villig til å ta over laget kortsiktig.

-  Alle valg har konsekvenser, sier han.

For Molde er det foreløpig lite å velge mellom. Vågnes ba klubben begynne å lete etter ny trener allerede for halvannen uke siden.

-  Alle vi har snakket med synes Molde er spennende, men de finner det praktisk umulig å ta over på så kort sikt, sier Molde-direktør Espen Silseth.

Vil ikke

Silseth vil ikke kommentere navn, men både Benny Lennartson og Nils Johan Semb er blant de det spekuleres om. For øyeblikket har assistenttrener Odd Berg hovedansvaret for treninga.

-  Kanskje den beste løsningen er å gi Odde-mann opprykk, sier Vågnes.

Men Berg er lite lysten på å ta over permanent.

-  Det er helt avgjørende å få inn en person utenfra. Han må stå for samme fotballfilosofi som vi har bygd opp. Jeg regner med at vi som er i trenerapparatet blir spurt om hva vi mener, sier han.