Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moldes borteform hjelper RBK

Berg Hestad har gitt opp gullet.

TUNGT PÅ FREMMED GRESS: Christian Steen og Molde har tapt tre bortekamper på rad nå. Enn så lenge beholder de sølvplassen takket være hjemmeseire. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
TUNGT PÅ FREMMED GRESS: Christian Steen og Molde har tapt tre bortekamper på rad nå. Enn så lenge beholder de sølvplassen takket være hjemmeseire. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Tromsø - Molde 1-0.

Sølvhåpende Molde fortsetter å slite på bortebane.

De skuffet stort i kveld og har nå tapt tre bortekamper på rad. Den forrige borteseieren kom 5. juli - da blåtrøyene vant 4-2 i Bodø.

Og for de som allerede har gitt bort sølvmedaljene til Molde: Stabæk er seks poeng bak, men moldenserne har igjen tøffe bortekamper mot Odd og Fredrikstad. Dessuten skal de møte Rosenborg hjemme - et lag som bør være interessert i å revansjere cupsmellen på Aker Stadion - og også Stabæk kommer på besøk til Røkkeløkka.

Det kan bli litt av en sølvthriller de siste høsthelgene.

For gullkampen, den er det ikke mye liv igjen i - etter at Rosenborg også banket Sandefjord i kveld. Trønderne er nå 13 poeng foran MFK, og de har også en kamp til gode. Rosenborg møter Tromsø på onsdag, og med seier der vil de ha sikret seg gullet - fem runder før slutt.

- Vi kan glemme gullet nå, og bare konsentrere oss om å få medalje, sier Daniel Berg Hestad til TV 2.

Teatralsk Ramovic
Bortsett fra Tore Reginiussens scoring selvfølgelig er det teatralske Sead Ramovic som fortjener mest omtale fra førsteomgangen.

Pape Pate Diouf ble spilt gjennom, men han mistet litt kontroll over ballen og Ramovic ødela for ham da han stormet ut fra mål. Det er mulig Pape Pate tuppet litt borti beinet til Tromsø-keeperen, men overspillet til Ramovic fortjener oppmerksomhet og kanskje også en telefon fra teaterhøgskolen.

Han rullet rundt på kunstgresset og holdt seg til hodet. Og det resulterte kanskje i det han håpet på. Senegaleseren ble nemlig ilagt et gult kort av dommer Svein-Erik Edvartsen.

Morten Moldskred åpnet friskt på Alfheim og han spurtet tidlig fra Christian Steen og skjøt i nettveggen fra skrått hold. Magne Hoseth forsøkte seg også med en suser, men Ramovic fikk noen fingre på skuddet. En som definitivt burde truffet bedre før pause var Sigurd Rushfeldt. Finnmarkingen fikk stå helt umarkert på en corner, men headingen fra fire-fem meter gikk over.

AVGJORDE: Tore Reginiussen headet inn kampens eneste mål på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
AVGJORDE: Tore Reginiussen headet inn kampens eneste mål på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

Dødballterping
Det måtte en midtstopper til. Tore Reginiussen møtte et hjørnespark på hjørnet av femmeteren og vridde kroppen nok rundt til at han klarte å heade ballen inn ved stanga.

- Det er alltid artig å score mål, og spesielt når det er så viktig og avgjørende som i dag. Det var ikke tilfeldig at målet kom på en dødball. Det har vi prioritert på trening den siste uken, sier Reginiussen til NTB.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var også glad for at de endelig fikk uttelling i en dødballsituasjon.

- Det var godt å få betalt på en dødball. Vi ønsker å bli råere på dødballer, og det bar jo dette målet preg av, mente treneren.

Full kontroll
Moldenserne klarte ikke heve seg det nødvendige etter hvilen, og Tromsø hadde stort sett full kontroll på dem.

De var riktignok halvfarlige på noen overganger, men med tanke på hvor mye kvalitet det er i Molde-laget virket de noe umotiverte på Alfheim.

Heller ikke Tromsø spilte fyrverkerifotball, men de var likevel mer direkte i angrepsspillet sitt.

- Jeg er stolt, for dette er 100 prosent av gutta. Jeg ville gjerne sett et par mål til, for å slippe spenningen mot slutten. Vi har prestert veldig godt hjemme nå, og har 12 på rad uten tap, sier Høgmo til TV 2.

«Gutan» klatret med denne seieren opp på øvre halvdel av tabellen, og de har også en kamp mindre spilt enn lagene under seg på tabellen. Supporterne i Isberget kan dermed trygt skuffe bort det nedrykksspøkelset som skremte dem tidligere. Veldig mye skal gå galt om Tromsø havner i bunngjørma nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling