Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moldes bragd hylles i hele Europa

«Norsk sjokkseier i Istanbul».

(Dagbladet): Molde sto for det definitivt største sjokket i Europa League i går, da det tyrkiske storlaget Fenerbahce ble slått 3-1 i Istanbul.

Tommy Høiland, med en herlig «Panenka»-straffe, Mohamed Elyounoussi på en strålende stupheading, og Martin Linnes, med et solid langskudd, senket Robin van Persie, Nani, Raul Meireles og resten av Fenerbahce-stjernene.

Og mot slutten av kampen ble Molde hyllet av de 50 000 på tribunen i Istanbul.

FAKSIMILE: DAILY MAIL
FAKSIMILE: DAILY MAIL Vis mer

- Hør! Molde hylles av Fenerbahce-fansen. Det er helt utrolig. De står og klapper rundt meg, ropte Max-kommentator Frode Marti under kanalens sending.

Vekker oppsikt Fenerbahce-fansen er ikke de eneste som er imponerte av Molde. 3-1-seieren vekker nemlig oppsikt i Europa.

Britiske Daily Mail, som vanligvis ikke er spesielt opptatt av verken Fenerbahce eller Molde, vier kampen oppmerksomhet på sin nettside i dag.

«Den tyrkiske giganten går på overraskelsestap til tross for Nani-scoring i Europa League», skriver avisa i tittelen. Daily Mail hyller også Høilands elleville straffe.

FAKSIMILE: EXPRESSEN.
FAKSIMILE: EXPRESSEN. Vis mer

«Tommy Høiland satte inn en iskald, Panenka-straffe midt i mål, mens keeper Fabiano kastet seg mot høyre», skriver avisa.

Frekk tweet Den tyrkiske storavisa Fanatik har laget en rekke saker om kampen på sin Fenerbahce-nettside, og tar blant annet tak i målscorer Tommy Høilands frekke tweet etter kampen i går.

Etter seieren skrev nemlig spissen, som spilte sitt livs kamp, på Twitter at «Hvis dette er helvete, så lurer jeg på hvordan himmelen er», med referanse til atmosfæren på Fenerbahces hjemmebane.

Molde-seieren får oppmerksomhet også i Danmark og Sverige.


«Molde vandt en meget overraskende sejr ude over Fenerbahce, der var uden skadede Simon Kjær. (...) Den norske fodboldklub Molde stod for et af torsdagens mest opsigtsvækkende resultater i premiererunden i Europa League», skriver danske Ekstra Bladet.

«Utrolig seier» Svenske Expressen er også imponert, og har slått av en prat med Moldes svenske hurtigtog Mattias Moström.

«Lilla Molde mot turkiska storlaget Fenerbahce - med stjärnor som Nani och Robin van Persie. Hur det slutade? Med en smått otrolig 31-seger för norrmännen», skriver Expressen.

Til samme avis sier Moström:

FAKSIMILE: FANATIK.
FAKSIMILE: FANATIK. Vis mer

- Det er først og fremst en fantastisk prestasjon. Det er sånn det er, lagmoral slår klasse og man merker at de er store stjerner som spiller for seg selv, sier han.

UEFAs hjemmeside er også - som seg hør og bør - på ballen.

«Knallgode Molde sjokkerer Fenerbahce», skriver UEFA.com, og følger opp med «Nani og Robin van Persie ble ordentlig satt på plass da de modige norske mestrene sikret imponerende seier i gruppe A».

FAKSIMILE: EKSTRA BLADET.
FAKSIMILE: EKSTRA BLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media