Moldes debutanter herjet med sjanseløst Vålerenga

- Dette blir en kjempesesong.

Molde-Vålerenga 2-0 (2-0):

MOLDE (Dagbladet): Seriepremieren i Molde ble en perfekt start på Skullerud-æraen for hjemmelaget, og en tilsvarende stor nedtur for Kjetil Rekdal og Vålerenga.

I minuttene før avspark snakket Vålerenga-treneren om å gå ut med «full pupp» i sin gamle hjemby. Men spruten var det Molde som sto for.

- Vi har bare en eller to spillere som vinner dueller før pause. Vi skulle ikke starte kampen sånn. Jeg kan ikke huske en sånn opptreden fra gutta. Stikk motsatt av det vi la opp til, sier Kjetil Rekdal til TV2.

Allerede etter 55 sekunder dro Mohamed «Moi» Elyounoussi seg fri midt foran Gudmund Taksdal Kongshavn. Avslutningen gikk over, men tonen var satt: Dette skulle bli en kamp hvor et gnistrende Molde-lag dominerte totalt.

- Det var veldig morsomt. Veldig viktig å vinne og ta tre poeng. Det var fantastisk, sier Bjørn Bergmann Sigurdarson til TV2.

Debutantene herjet Spesielt hyggelig for Tor Ole Skulleruds nye prosjekt er det at debutantene Elyounoussi og Björn Bergmann Sigurdarson presenterte seg med spill av ypperste tippeligakvalitet i kveld.

 LEKTE.  Bjørn Bergmann Sigurdarson imponerte i Molde. Foto: Digitalsport.
LEKTE. Bjørn Bergmann Sigurdarson imponerte i Molde. Foto: Digitalsport. Vis mer

Etter halvspilt omgang ble førstnevnte felt av VIF-kaptein Morten Berre etter en av mange smarte vendinger, og fra 25 meters hold var det opp til Vegard Forren å ta seg av det påfølgende frisparket.

Det gjorde midtstopperen på optimalt vis: Med venstrebeinet fikk han klokketreff, og ballen sang i nettmaskene helt ute ved stolpefestet. Sju minutter seinere kom 2-0, takket være et hyperraskt, målrettet og temposterkt forarbeid av høyreback Martin Linnes.

Linnes spurtet 50 meter med ball, mens VIF-spillere sparket ham på både ankler og legger, men han hoppet unna alt som kom.

Pasningen til Sigurdarson kom på det rette tidspunktet, og islendingen brukte sin klokskap til å vende seg fri fra en sjanseløs André Muri - før han kontrollert plasserte ballen i mål, utenfor Kongshavns rekkevidde.

- Alle spilte bra i dag. Spesielt midtbanen. Samarbeidet mellom midtbanen og spissene var veldig bra. Dette blir en kjempesesong, sier Sigurdarson til TV2.

Tok ut de to yngste Seinere skjøt «Moi» i stolpen, og da lagene gikk til pause var det mange smil å se i Rosenes by. Men én mann var olm.

Kjetil Rekdal, selvsagt.

DRØMMESTARTEN: Tor Ole Skulleruds eneste, bittelille problem etter åpningskvelden mot Vålerenga: At de burde vunnet mer enn 2-0. Kjetil Rekdal, derimot, har større vansker. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix
DRØMMESTARTEN: Tor Ole Skulleruds eneste, bittelille problem etter åpningskvelden mot Vålerenga: At de burde vunnet mer enn 2-0. Kjetil Rekdal, derimot, har større vansker. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix Vis mer

VIF-treneren var tvunget til å ta grep i garderoben, og det gikk utover lagets to yngste spillere: Venstreback Kamran Ali Iqbal (19) og midtbanehåpet Herman Stengel (18) måtte vike plass for Alexander Mathisen og Christian Grindheim i jakta på opphenting.

Tosifret antall sjanser Men ofringen av tenåringene hjalp fint lite. Molde - fortsatt anført av Elyounoussi og Sigurdarson - var også i andre omgang i en klasse for seg på sitt nylagte kunstgress.

Det var hett i Kongshavns boks hele veien ut - keeperen vartet for øvrig opp med en fantomredning på Mattias Moströms avslutning midt i andre omgang - og de blå kom opp i tosifret antall målsjanser før kampen var over.

- Vi skapte flere målsjanser i dag enn vi har gjort i noen av treningskampene. Vi burde ha avgjort kampen på en av våre store sjanser i den andre omgangen, sier Tor Ole Skullerud til TV2.

Bortelaget måtte vente 80 minutter på sin første.

Da var det altfor seint for å rette opp noe som helst av kveldens inntrykk:

At Molde var strålende i sin første seriekamp for sesongen, til tross for at de brente en drøss med muligheter. Mens Vålerenga fremdeles er milevis unna å være et norsk topplag, og virker å ha helt andre problemer enn sjansesløsing.

 IMPONERTE:  Mohamed Elyounoussi lekte med Vålerenga-forsvaret. Foto: Digitalsport
IMPONERTE: Mohamed Elyounoussi lekte med Vålerenga-forsvaret. Foto: Digitalsport Vis mer

Som Kjetil Rekdal ærlig måtte slå fast:

- Det var klasseforskjell på lagene totalt sett.