GOD:  Men Bjørn Bergmann Sigurdarson var blant Molde-spillerne som bommet på målsjanser. Foto: Digitalsport.
GOD: Men Bjørn Bergmann Sigurdarson var blant Molde-spillerne som bommet på målsjanser. Foto: Digitalsport.Vis mer

Moldes eneste svakhet er at seieren var for liten

Det er ikke Ole Gunnar Solskjær som savnes i Molde. Bare flere mål .

• Molde - Vålerenga 2-0 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Tor Ole Skullerud har tatt Molde flere skritt vekk fra Ole Gunnar Solskjærs til tider meget ballbesittende og oppbyggende «pass and move» fotball og satt et stempel på laget som gjør Rosenborgs største utfordrer veldig direkte.

Med all den farten og løpskraften som finnes i laget kan det vise seg å være meget klokt.

For det er ikke bare litt trøkk i det når Molde skrur opp balltempoet og setter fart på beina i retning motstanderens mål  - selv på Aker Stadions luggende kunstgress kom laget i perioder som et Bayern München light.

Derfor ble Vålerenga både overkjørt og parkert på sesongens første dag.

I første omgang nærmest latterliggjort.

MYE ER SAGT og skrevet om Moldes tre signeringer denne vinteren. Inntil videre synes alle lovord å være både presise og meget riktige.

For med Harmeet Singh som ballfordeler midt i banen, og med Bjørn Bergmann Sigurdarson og Moi Elyounoussi der framme i spann med Fredrik Gulbrandsen, har Molde fått den ekstra dimensjonen som vil plage alle norsk lag.

Om de ikke kommer til å herje like fritt og vilt som mot stakkars Vålerenga vil de gi alle forsvar store problemer.

SPER DU INN Vegard Forrens venstrebein (et i alle sammenhenger voldsomt frispark til 1-0), Martin Linnes konstante vilje til å angripe de rommene han har foran seg (forarbeidet til 2-0) og motsatt back Per Egil Flos tilsvarende evne til å gjøre konstruktive ting ut av det meste høyt i banen, finner du tre lysende faktorer til ved Moldes enorme offensiv.

Da har jeg ikke nevnt Mathias Mostrøm som alltid vil være med der det skjer og som også elsker å runde sine motstandere.

For det var det Molde gjorde med Vålerenga denne kampen - de løp rett og slett rundt.

Til tider så kraftig at det nesten var pinlig for Vålerengas forsvar.

2-0 I MÅL og 10-0 i sjanser sto det da Vålerenga fikk sine to muligheter etter 81 minutter. Hadde den andre gått i mål, og det kunne den fort om Vålerenga hadde hatt flaks der og da, ville Molde plutselig vært i trøbbel. Hvilket er det eneste jeg har å innvende på Moldes serieåpning 2014 - da veldig mye stemte evnet de nemlig ikke å drepe kampen.

Ikke veldig farlig mot Vålerenga.

Men det kan bli det mot andre.

ETTER EN GOD vinter med mange seirer var Kjetil Rekdal usikker på hva et tidlig baklengsmål ville gjøre med laget hans nå med poengalvoret i spill. Da Vegard Forren «dæljet» in 1-0 etter 22 minutter var Vålerenga allerede ødelagt. Ikke bare fordi venstresida var ikke-eksisterende defensivt eller fordi midtstopperne Andre Muri og Simon Larsen ble parkert hver gang, men fordi hele laget løp på skjelvende bein.

Selv Morten Berre (38) så preget ut.

Og da er det tungt.

KJETIL REKDAL VAR nødt til å ta grep i pausen. Og han tok to. Begge spillerne inn - Alexander Mathisen og Christian Grindheim var gitt etter den skrekkelige førsteomgangen. Men jeg mener det var feil å gi Herman Stengel en slags skyld for elendigheten.

Det er ikke sånn du bygger opp tenåringer hvis potensial er for alle å se.