BLE NESTEN HELT:
Moldes Magnus Wollf Eikrem feirer 2-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion i Molde søndag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
BLE NESTEN HELT: Moldes Magnus Wollf Eikrem feirer 2-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Moldes gullfest ødelagt tre minutter før slutt

Godset utliknet etter omdiskutert frispark.

Molde - Strømsgodset 2-2

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær forsøkte å dysse ned gullpratet før sin første sesong som manager i Molde, og det var ikke mye som minnet om en potensiell seriemester da de tapte 0-3 i seriepremieren mot Sarpsborg 08.

Mot Strømsgodset i kveld hadde like fullt Molde sin første av tre matchballer på gullet i Tippeligaen - og det så lenge ut til å bli akkurat den festen et fullsatt stadion hadde kommet for å se.

Med tre minutter igjen av ordinær tid ledet Molde 2-1 og skulle bare kontrollere inn til klubbens første seriegull noensinne. Men så påtok Strømsgodset seg festbrems-rollen - i samarbeid med assistentdommer.

Anders Konradsen så ut til å snuble i sine egne bein da han gikk overende innenfor 16-meteren. Linjedommeren mente imidlertid Knut Olav Rindarøy hadde hektet ham opp, og dommer Kjetil Sælen dømte frispark. Det siste var i hvert fall galt - ettersom kontakten mellom spillerne måtte ha skjedd innenfor 16-meteren og Godset dermed skulle hatt straffe.

Men de utnyttet uansett frisparket til fulle: Den samme Konradsen fikk nemlig stå umarkert inne i feltet og styre inn 2-2-målet - og dermed gikk lufta ut av et feststemt hjemmepublikum.

Kvelden kan imidlertid ende med gullfest for Molde, med da må Rosenborg avgi poeng mot Brann på Lerkendal.

Skuddvegring
«Spill kampen, ikke anledningen» var innstillingen Ole Gunnar Solskjær hadde forsøkt å innprente i spillerne sine før gullfinalen.

Men de første 45 minuttene så det ut som Molde-gutta var preget av at det sto mye på spill - de virket i hvert fall lite besluttsomme og skuddlystne hver gang de nærmet seg Strømsgodsets 16-meter.

Jo Inge Berget var toneangivende for vertene i sin offensive midtbanerolle, og kom stadig på raid der gamle lagkompiser i Godset var kraftig på hæla. Men som regel stoppet det opp i det avgjørende øyeblikket.

Kampens første brukbare mulighet kom etter et kvarter: I trengt posisjon greide Berget å spille fri Davy Angan til høyre. Godset-backen var utspilt og på rumpa, men fra god posisjon viste Angan hvorfor han ikke er noen stor avslutter og blåste skuddet noen meter over.

Der mange lag i Tippeligaen har kommet til Aker Stadion med en forsiktig og defensiv innstilling,  ligger det ikke i Ronny Deilas natur å legge seg bakpå.

Godset hadde tidvis mye ball på vertenes halvdel, og de tok overgangene når Molde inviterte til det.

Snaue 20 minutter var spilt da Magnus Wolff Eikrem slo en stygg tversoverpasning som startet en kontring for gjestene. Skuddforsøket fra Muhammed Keita var mislykket, men sleivtreffet ble til en perfekt pasning der Ola Kamera plutselig fikk ballen i beina på sju meter. Godset-spissen greide imidlertid ikke å stokke beina, og Espen Bugge Pettersen kunne bare plukke opp ballen uten problemer.

Molde overtok initiativet mot slutten av omgangen igjen, men skapte sjelden de store mulighetene.

Daniel Chima Chukwu fikk en god mulighet på hel volley da Vegard Forren headet et frispark ned til ham, men ballen sklei av foten til nigerianeren og havnet flere meter utenfor. Like etter burde han fått en ny sjanse, men Jo Inge Berget gikk for lenge med ballen og ble taklet i siste sekund da Molde kom tre mot to.

Molde nærmet seg uansett scoring, og rent dramaturgisk ville lite vært mer passende enn om mannen som har vært i klubben siden 1993 - med unntak av to sesonger i Heerenveen - hadde fått æren av å sende serielederen i ledelsen.

Men kanskje ble Daniel Berg Hestad overrumplet da han plutselig fikk stå helt alene på en Molde-corner like før pause: Fra 6-7 meter satte han i hvert fall headingen rett på Adam Larsen Kwarasey.

Lagene gikk til pause på 0-0, men med en sterk avslutning på omgangen kunne Molde gjøre det med en god følelse.

Godset svarte to ganger
Drøye ti minutter inn i 2. omgang fikk endelig et fullsatt stadion noe å juble for.

Jo Inge Berget fikk et billig frispark like utenfor 16-meteren, og frisparkspesialist Magnus Wolff Eikrem bøyde den over muren med stor kraft. Larsen Kwarasey fikk skuddet rett på seg, og rakk ikke annet enn å bokse ballen ut igjen i feltet, der Eikrem prøvde seg for annen gang. Skuddet gikk via muren og ut til høyreback Magne Simonsen, som klinket ballen inn i korthjørnet fra småspiss vinkel. Hans første scoring for Molde - og for et tidspunkt å gjøre det på!

Men folk hadde knapt fått satt seg på setene sine igjen før Godset svarte. En innoverskrudd corner fra Øyvind Storflor dalte ned på pannebrasken til Ola Kamara, som stanget inn utlikningen fra kloss hold via fingertuppene til Bugge Pettersen.

Skulle gullfesten i Molde - der utestedene hadde fått dispensasjon til å holde åpent ekstra lenge i natt - spoleres av laget som bare har vunnet én bortekamp i år?

Magnus Wolff Eikrem gjorde i hvert fall sitt beste for at så ikke skulle skje.

Først barberte Chukwu stolpen med en suser av en markkryper etter 63 minutter, og så kom samme mann alene med keeper sju minutter senere.

Larsen Kwarasey avverget det første forsøket, men Chukwu fikk ballen tilbake nede ved dødlinja og chippet den inn i feltet. Der sto Wolff Eikrem - på ingen måte kjent som en stor hodespiller - og headet inn 2-1 på lekkert vis.

Den tidligere United-spilleren pekte forundret på panna si, og trodde nok han skulle bli den store helten.

Men så dummet dommerteamet seg ut med frisparket til Strømsgodset tre minutter før slutt. Og dermmed må gullbrusen (!) ligge på kjøla en stund til.

FESTSTEMT: Aker Stadion var fylt til randen før kampstart. Foto: Sigve Kvamme / Dagbladet
FESTSTEMT: Aker Stadion var fylt til randen før kampstart. Foto: Sigve Kvamme / Dagbladet Vis mer