VITAMININNSPRØYTNING: Molde og Tommy Høiland bruker solarium aktivt som kilde for tilførsen av D-vitaminer, og ifølge Høiland selv er ikke han den i klubben som ligger oftest i det kunstige sollyset. Molde serieåpner hjemme mot Odd tirsdag 7. april. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
VITAMININNSPRØYTNING: Molde og Tommy Høiland bruker solarium aktivt som kilde for tilførsen av D-vitaminer, og ifølge Høiland selv er ikke han den i klubben som ligger oftest i det kunstige sollyset. Molde serieåpner hjemme mot Odd tirsdag 7. april. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Moldes hemmelige våpen før seriestarten: Solarium

- Marginer å hente også på de små tingene.

(Dagbladet): Molde-spiss Tommy Høiland (25) har fått mye tyn opp igjennom for at han bruker solarium, men i Molde tøyser de ikke med slikt:

Der ser de på bruk av solarium som en viktig kilde til tilførsen av D-vitaminer.

Det avslører Molde-trener Tor Ole Skullerud i et Tippemagasinet, et ukentlig nett-tv-program.

- Solarium er noe vi bruker tid og energi på, når det er dårlig med sol i Molde. Solarium er kilde til D-vitaminer, som vi gjerne skal ha i kroppen, og vi mener det er marginer å hente også på de små tingene, sier Skullerud i intervjuet.

- Om vi kan få noen D-vitaminer i kroppen ved å ta solarium 20 minutter i uka, ja, så gjør vi det.

Høiland: - Ikke mest Tommy Høiland legger seg jevnlig i solariumet på stadion, men hevder at flere av lagkameratene bruker det hyppigere enn han.

- Jeg er ikke den i klubben som bruker solarium mest, men jeg får lett brunfarge, så det er nok mest sjalusi som gjør at jeg får litt tyn for å bruke solarium, sier Tommy Høiland til Dagbladet.

Han har ikke tidligere vært så opptatt av solarium som kilde til vitamin D, men synes naturligvis at det er en fin oppside.

Helsemessig gevinst Medisinsk koordinator i Molde Fotballklubb, Lars Håvard Sæbø, mener at D-vitaminer er i vinden som aldri før.

- Helsemessig er det en del positive ting å hente på tilførsel av D-vitaminer, ikke minst med tanke på beinstyrke. På øverste nivå i idretten kan alle de små detaljene bidra til å bikke det rett vei i det lange løp, sier Lars Håvard Sæbø til Dagbladet.

Han presiserer at bruken av solairum ikke har noe med brunfarge å gjøre, men utelukkende handler om helsemessig gevinst.

- Kan dere ikke bare spise D-vitamintabletter?

- Jo, det kan man, men gjennom tabletter kan man faktisk også få for mye D-vitaminer. Gjennom sollys utskilles det på en annen måte, slik at man ikke kan få for mye av det, sier Sæbø.

- Vi er favoritter Tommy Høiland føler seg sterk og klar til sesongstarten. Tirsdagens oppgjør mellom Molde og Odd blir en herlig duell mellom to av lagene som er forventet å kjempe helt i toppen hele sesongen.

- Vi må møte alle lagene to ganger uansett, så vi kan like gjerne starte med en av de største utfordrerne med en gang, sier Tommy Høiland.

Molde har spissene Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga ute med skade, men Høiland mener de uansett er godt forspent i angrep med han selv, Ola Kamara (25) og stortalentet Sander Svendsen (17).

- Vi har en stor og god tropp, og det er fortsatt stor konkurranse om spissplassen i Molde. Vi vant «The Double» i fjor og har den beste stallen, så det vil være feil å si noe annet enn at vi er favoritter til å ta gullet i år, sier Tommy Høiland til Dagbladet.

Høiland-Fagermo For Høiland byr serieåpningen også på et nytt møte med Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, som havnet i klinsj med hverandre etter cupfinalen 23. november i fjor - som Molde vant 2-0.

Høiland tvitret «Hva sier du nå, Dag Eilev Tapermo?:)», hvorpå Odd-treneren etterpå kvitterte med å hevde at Høiland ikke var den skarpeste kniven i skuffen - og oppfordret Molde-spissen til å «ta litt utdanning».

Dag-Eilev Fagermo ba seinere om unnskyldning for uttalelsene sine, og de to har ikke noe uoppgjørt før tirsdagens serieåpning. Nå roser attpåtil Høiland Odd-trener Dag-Eilev Fagermo:

- Jeg synes det er kult med personligheter som Fagermo, som stikker seg ut og skaper blest om Tippeligaen. Det trenger vi!