Moldes mareritt har vart i ni dager. I dag ble det enda verre

Skuffet mot Sarpsborg 08 og ble buet på.

• Molde - Sarpsborg 08 0-0 (0-0)

MOLDE (Dagbladet): De siste ni Molde-dagene har vært de tøffeste på svært lenge. Det har vært alt annet enn rosenrødt i Rosenes by.

Det startet med at romsdalingene ble utslått av Champions League og at Tor Ole Skullerud fikk sparken. Dernest rotet keeper Andreas Linde bort seieren mot Odd i Skien. Og så røk blåtrøyene ut av cupen med det ydmykende 0-3-tapet mot Viking.

Dermed var revansjelysten stor mot Sarpsborg 08 i dag, men nok en gang måtte Molde-spillerne gå frustrerte og skuffet av banen etter en skuffende 0-0-kamp på Aker Stadion.

- Jeg er fornøyd med at vi er mer solide defensivt nå enn sist. Det var et mål for kampen i dag. Vi har vært gjennom flere kamper hvor vi har fått lette baklengsmål i mot. Vi ligner mer og mer på oss selv i andre omgang. Jeg hadde ønsket vi hadde skapt flere målsjanser, sier Molde-trener Erling Moe til C More.

- Jeg er fornøyd med at vi holder nullen. Vi gjør en ålreit bortekamp. Med litt mer ro i overgangene burde vi ha skapt mer, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Linnes prøvde å "ta en Maradona" Åpningen på kampen var ikke veldig imponerende av de regjerende seriemesterne.

Etter et kvarter økte imidlertid pulsen og gleden hos hjemmefansen da Martin Linnes tok med seg ballen fra egen 16 meter og satte fart. Høyrebacken gikk like godt helt frem til Sarpsborgs 16 meter, men skuddet gikk like utenfor. Raidet var imidlertid av høy klasse.

STANG UT: Etzaz Hussain og Molde klarte ikke å slå Sarpsborg 08 heller.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STANG UT: Etzaz Hussain og Molde klarte ikke å slå Sarpsborg 08 heller. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Samme mann stod bak en ny stor sjanse rett etter, men Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr stod i veien. Jamaicaneren hadde en mindre stødig inngrepen i det påfølgende angrepet, men Sander Svendsen klarte aldri å utnytte Kerrs passivitet i eget felt.

Rett før pause fikk Etzaz Hussain omgangens største sjanse da han kom helt igjennom. Midtbaneeleganten avsluttet godt, men Kerrs prestasjon på streken var enda bedre.

Kerr storspilte I 2. omgang var det gjestene fra Sarpsborg som startet best. Både Steffen Ernemann og Anders Trondsen hadde brukbare muligheter, men Molde-keeper Ethan Horvath slapp med skrekken.

Akkurat idet kampuret rundet 60 minutter smalt Hussan til igjen. Men nok en gang stod Kerr i veien. I sin rosa keeperdrakt var jamaicaneren der som en rosa panter og fikk reddet suseren.

Molde presset på for en etterlengtet trepoenger, og ti minutter før full tid kom muligheten Mattias Moström hadde ventet på. Svenskens stupheading gikk imidlertid like utenfor stolpen.

Nok en gang ble nesten gjennomgangsmelodien for Molde. Nok en gang måtte de regjerende serie- og cupmesterne skuffet gå av banen uten seier.