ROPTE PÅ STRAFFE: Eikrem ropte på straffe, men det var Kristiansund som fikk frispark. Vis mer

Moldes seiersrekke over etter drama

Kristiansund var sist på ballen på alle fire scoringene.

Publisert

Kristiansund - Molde 2-2 (0-0)

Molde var ute etter å svare på serieleder Bodø/Glimts seier onsdag. Lokaloppgjøret mot et ubeseiret KBK var på ingen måte en enkel oppgave på papiret.

KBK tok først ledelsen ved formspiller Amahl Pellegrino etter rot i Moldes bakre rekker, men hjemmelaget holdt ikke på ledelsen lenge.

Først skjøt Etzaz Hussain via en KBK-spiller og i mål 12 minutter etterpå, før Pål Erik Ulvestad var uheldig da han satte ballen i eget nett etter en corner. Dermed var det KBK som var sist på alle tre scoringene(!).

På overtid ble det dramatisk da hjemmelaget fikk straffe. KBK sendte opp alle inkludert keeper, og Molde snappet ballen uten å klare å straffe dem. I stedet overtok KBK, og det endte med at Kastrati ble hektet i boksen av Fredrik Aursnes.

ELITESERIEN: Høydepunktene fra kampen mellom Kristiansund og Molde. Vis mer

- Jeg går rett på innleggsfinta, så den er grei den. Men vi skal ha en soleklar straffe i førsteomgang, mener Aursnes.

Andreas Hopmark var sikker fra krittmerket, og sikret ett poeng til KBK.

- Det var skuffende, vi hadde muligheten til å gå hele veien her. Vi skulle vært mer kynisk, så det er utrolig dårlig av oss, men det er slik som kan skje i fotballen, sier Wolff Eikrem til Eurosport etter kampen.

- Det er bittert når vi skulle hatt en klar straffe i første omgang. Det er rart at han tør å blåse plutselig. Men de har hatt lang pause de også, sier han videre, og sikter til dommerne.

For i første omgang skjedde det også en omdiskutert straffesituasjon.

Kampfakta:

Kristiansund - Molde 2-2 (0-0)

MÅL: Pellegrino (52), Hopmark (95) - Hussain (64), Ulvestad (selvmål 73)

Eliteserien:
Bodø/Glimt550019-615
Molde541014-613
Kristiansund523013-79
Mjøndalen52216-48
Stabæk52217-68
Strømsgodset52217-78
Vålerenga52217-88
Brann42118-57
Haugesund52126-107
Odd520310-86
Rosenborg51225-65
Viking51136-104
Sandefjord51134-84
Start50236-132
Aalesund50237-172
Sarpsborg40043-70

Ropte på straffe

Etter et snaut kvarter ble Magnus Wolff Eikrem sparket i hofta av Aliou Coly da han tok med seg ballen på brystet og stormet inn i boksen. Han ropte på straffespark i situasjonen, men ble ikke hørt av dommeren, som i stedet dømte frispark andre veien.

- Han sparker meg. Den er klink, det er så klart du får det. Han tror jeg handser, men du ser det du også. Den er klink, sier en småirritert Eikrem i pausen.

- Det er ingenting. Han er livredd fordi det er Coly som står der, derfor, mener KBKs Flamur Kastrati.

Den uttalelsen gadd ikke Wolff Eikrem diskutere etterpå.

Eurosport-ekspert Bengt Eriksen mener det kan være at dommer Tommy Skjerven syntes fallet til Wolff Eikrem i situasjonen så teatralsk ut.

- Selv om Wolff Eikrem drar ut hendene og ser litt teatralsk ut, så er det ikke noen tvil om at det er straffespark, mener Eriksen i Eurosport-studio.

Ikke lenge etterpå måtte KBK bytte keeper, da Serigne Mor Mbaye pådro seg en smell i hånda. Inn kom Eirik Holmen Johansen, som hadde lite å gjøre.

Ellers skjedde det ikke så mye før hvilen, hvor Leke James var nærmest scoring da han banket ballen utenfor lengste stolpe fra skrå vinkel.

Fire minutter på overtid av første omgang kom KBK til en sjelden avslutning da Kastrati banket ballen mot mål, men Andreas Linde fikk slått ballen til corner.

UHELDIG: Ulvestad setter ballen i eget mål etter en corner.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UHELDIG: Ulvestad setter ballen i eget mål etter en corner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Snudde kampen

Tidlig i andre omgang ga brennhete Amahl Pellegrino hjemmelaget ledelsen. Molde-forsvaret sov og Martin Bjørnbak lot en lang ball sprette, før den landet i beina på Pellegrino, som var kald alene med Linde. Det var spissens femte scoring for sesongen.

Molde utliknet etter at laget beit seg fast høyt oppe. Hussain hamret til fra 16 meter med venstrebeinet, og Coly forlenget ballen i eget mål.

Og dette var ikke kvelden for KBK, som satte nok et ball i eget nett. Denne gangen var det Pål Erik Ulvestad, som var uheldig da ballen spratt i bakken og via forsvareren i målet til KBK.

På overtid scoret altså Hopmark fra krittmerket, og dermed måtte Molde avgi poeng for første gang denne sesongen.

P.S. Moldes nyinnkjøpte midtstopper Sheriff Sinyan satt på benken gjennom kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer