Eliteserien: Rosenborg er seriemester i 2017

Moldes skrekkveld: KBK gjorde Rosenborg til seriemestere

Kristiansund skjøt seg selv nærmere sikker plass i Eliteserien med en råsterk seier i Molde, samtidig som de svekket Moldes sølvsjanser og punkterte gullkampen: Rosenborg er seriemestere i 2017.

HJALP SEG SELV OG RBK: Rosenborg er seriemestere etter at Kristiansund slo storebror Molde i derbyet på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HJALP SEG SELV OG RBK: Rosenborg er seriemestere etter at Kristiansund slo storebror Molde i derbyet på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde - Kristiansund 0-1 (0-0)

(Dagbladet): I 2009 ble Rosenborg seriemestere på Aker Stadion i Molde. Også i fjor jublet trønderne for gull på erkerivalens hjemmebane i rosenes by, allerede så tidlig som 24. september.

I kveld ble Kåre Ingebrigtsens menn seriemestere igjen - og nok en gang falt avgjørelsen på Aker Stadion i Molde. Rosenborg fikk hjelp av sin nærmeste eliteserienabo, Kristiansund, da de slo Ole Gunnar Solskjærs elever i kveldens derby.

Daouda Bamba scoret kampens eneste mål med en nydelig flikk med hælen, som ødela Moldes eventyrlige formkurve. Solskjærs mannskap hadde tatt 19 av 21 mulige poeng på de siste sju kampene og har tatt grep om sølvet i Eliteserien.

Kristiansund i hundre

I kveld gikk imidlertid det meste galt.

- Så svake gjennom 90 minutter har vi ikke vært så lenge jeg kan huske. Vi har alltid hatt perioder i kampen hvor vi har slått tilbake og hatt trøkk og moral i perioder. I dag var det dårlig i 90 minutter, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

SURT TAP: Ikke bare tapte Molde og Ole Gunnar Solskjær mot lillebror Kristiansund. Tapet gjorde også erkerival Rosenborg til seriemestere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SURT TAP: Ikke bare tapte Molde og Ole Gunnar Solskjær mot lillebror Kristiansund. Tapet gjorde også erkerival Rosenborg til seriemestere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Med tapet mot Kristiansund inviterte romsdalingene spesielt Sarpsborg 08 inn i sølvkampen igjen, i tillegg til at Molde serverte gullet til erkerivalen Rosenborg dagen før trønderne gjester Ålesund. Det er samtidig en fordel for Moldes andre store rival AaFK i kampen for å unngå nedrykk.

Det var med andre ord en svart dag for Molde - etter en periode med strålende resultater. Rosenborg er seriemestere for tredje år på rad og for 25. gang i klubbhistorien.

For Kristiansund var denne kvelden også enormt stor.

- Det er kanskje den største dagen i KBKs historie når vi slår storebror her, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Rekordungt lag

I lokalderbyet mot Kristiansund og Molde sendte Ole Gunnar Solskjær ut en ellever med en gjennomsnittsalder på 22,6 år, blant annet uten toppscorer Björn Bergmann Sigurdarson

Spisstalentet Erling Braut Håland var aller yngst med sine 17 år (født i år 2000), mens Vegard Forren var lagets eldstemann med sine 29 år (født i 1988). Heller ikke Kristiansund stilte noe gammelt lag med en gjennomsnittsalder på 25,2 år.

BEST IGJEN: Rosenborg er seriemestere for trejde gang på rad.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BEST IGJEN: Rosenborg er seriemestere for trejde gang på rad. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Molde hadde tatt 19 av 21 mulige poeng på de siste sju kampene og var beviselig i storform. Også Kristiansund har vist god form med 12 poeng i samme periode og klatring på tabellen. I dag forbedret KBK sin gode statistikk ytterligere.

Rystet Molde

Gjestene fra Kristiansund åpnet kampen meget godt og skapte flere gigantsjanser. Spesielt targetspiss Benjamin Stokke var farlig, men en god Andreas Linde i Molde-buret hindret scoring. Svensken hadde også marginene med seg da Christoffer Aasbaks skuddforsøk gikk i stolpen og ut.

- I de første fem og siste fem kampene i en eliteseriesesong, er det nesten ikke forskjell på lagene. Det er en desperat jakt etter poeng, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Molde våknet imidlertid mot slutten av 1. omgangen, og for hjemmelaget var det 17 år gamle Erling Braut Håland som var nærmest scoring. Han ble imidlertid stoppet av Sean McDermott ved to farlige tilfeller. 0-0 sto seg til pause.

Nydelig scoring

HELT: Kristiansunds Daouda Bamba scoret kampens eneste mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HELT: Kristiansunds Daouda Bamba scoret kampens eneste mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Gjestene fikk omsider uttelling da Daouda Bamba - som litt tidligere i 2. omgang lekte seg med noen sylfrekke tunneler - flikket et hjørnespark med hælen bak Linde og i mål på lekkert vis.

Tidligere Hødd-spiller Christoffer Aasbak slo corneren som førte til 0-1 på Aker Stadion. Gjestene var i ekstase.

- Det er høy klasse, sa Rekdal fra kommentatorstolen.

- Det Kristiansund har prestert her i Molde, minner ikke om noe bunnlag, fortsatte den tidligere Molde-spilleren.

Christian Michelsens menn imponerte stort og tok en fortjent seier i Molde, som dermed også hjalp Rosenborg til å bli seriemestere allerede før de gjester Color Line Stadion i Ålesund i morgen.

Rosenborg har 58 poeng med tre kamper igjen å spille. Verken Molde eller Sarpsborg 08 kan komme opp i mer enn 56 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer