Moldes styreleder: - Vi er skuffet over Solskjær

Får skylda for at Røkke bryter med klubben.

REFSES: Molde-styret bryter omsider tausheten, og sier de er skuffet over at Ole Gunnar Solskjær reise til England for å møte Aston Villa. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
REFSES: Molde-styret bryter omsider tausheten, og sier de er skuffet over at Ole Gunnar Solskjær reise til England for å møte Aston Villa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): «Molde Fotballklubb er kjent med interessen og kontakten fra Aston Villa, og er kjent med at Aston Villa og Ole Gunnar Solskjær snakker sammen.»

Slik lød pressemeldingen som ble sendt ut fra Molde fredag. Med andre ord sa de ingenting om at de hadde gitt sin manager tillatelse til å reise til England - bare at de kjente til saken.

I kveld kommer nok en pressemelding fra klubbkontorene på Aker Stadion, etter at Kjell Inge Røkke og Aker annonserte at det er slutt på pengestøtten etter sesongen.

Der går de såpass langt som å «beklage Solskjærs handlinger» overfor sin viktigste støttespiller de siste to tiårene, Kjell Inge Røkke.

«Kjell Inge Røkke og Aker ASA har i en årrekke vært Molde Fotballklubbs viktigste og største samarbeidspartner på flere områder. Molde Fotballklubb er evig takknemlig for bidraget og støtten som Kjell Inge Røkke, hans familie og Aker ASA har vist oss opp gjennom årene. Molde Fotballklubb beklager at Aker ASA har besluttet å redusere sitt engasjement som følge av vår Managers handlinger.», skriver klubben.

Kjell Inge Røkke reagerte sterkt på at Solskjær ikke svarte på tre konkrete spørsmål som de formidlet via Molde-direktør Tarje N. Jacobsen på 17. mai.

Spørsmålene var som følger:

1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong?

2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet?

3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

Molde sier at Røkkes framstilling av saken er den korrekte, og det er årsaken til at Aker har valgt å «redusere sitt bidrag».

- Molde Fotballklubb innser at dagens hendelser har gitt oss store utfordringer og satt vårt omdømme på prøve. Vi vil brette opp ermene og arbeide enda hardere for å gjenvinne tilliten», sier styreleder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland.

Overfor Romsdals Budstikke legger han ikke skjul på at han er misfornøyd med Solskjærs håndtering av saken.

- Vi ble gjort kjent med interessen og samtalene, men det var likevel en skuffelse at han valgte å reise til England fredag for å møte Aston Villa nå, sier Neerland.

Å gi Solskjær sparken har ikke vært noe tema, hevder de.

- Nå skal vi ta dette med ro innad i klubben og se an situasjonen. Så skal vi jobbe hardt videre for å ha fokus på det sportslige. Det er tre viktige kamper før ferien, og den første kommer allerede søndag, sier Øystein Neerland.