Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moldes supporterleder trekker seg med umiddelbar virkning

Etter uttalelsene om fyllekjøring.

SISTE KVELD SOM LEDER: Eva-Brit Mauseth, leder for supporterklubben Tornekrattet, feiret gullet med Molde-spillerne søndag kveld. Nå har hun trukket seg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SISTE KVELD SOM LEDER: Eva-Brit Mauseth, leder for supporterklubben Tornekrattet, feiret gullet med Molde-spillerne søndag kveld. Nå har hun trukket seg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moldesupporter Eva-Brit Mauseth trekker seg fra ledervervet i Tornekrattet med umiddelbar virkning, melder supporterklubben på sine hjemmesider.

- På bakgrunn av de siste dagers hendelser velger Eva-Brit Mauseth å trekke seg fra sine styreverv i Tornekrattet med umiddelbar virkning. Et samlet styre stiller seg bak avgjørelsen. Styret ønsker å takke Eva-Brit for den formidable jobben hun har gjort siden 2007, skriver klubben.

I et intervju med NRK før Moldes gullkamp i helga kom supporterlederen med uttalelser som skapte reaksjoner.

Mauseth startet denne uka soningen av en fengselsdom for fyllekjøring, og på spørsmål om soningen ville legge en demper på en eventuell ny gullfest, svarte Mauseth følgende:

- Å neida, feiring skal det bli! Dette har jeg visst om lenge, og er ikke noe jeg skjemmes over. Det finnes en fyllekjører i oss alle.

Molde tar avstand
Flere har reagert negativt på uttalelsen, og i går tok også Molde avstand fra uttalelsene på sine offisielle hjemmesider.

- Molde Fotballklubb tar sterk avstand til denne type holdning og vil jobbe aktivt med å etterleve våre verdier både på og utenfor banen. Molde Fotballklubb har i en årrekke hatt et godt samarbeid med Fylkestrafikktryggingsutvalet og skal fortsette med å ha fokus og aktivitet rettet mot trafikksikkerhet, etikk og moral rundt det å ferdes i trafikken, skriver klubben.

Angret
Eva-Brit Mauseth har senere sagt at hun angrer på uttalelsene til NRK.

Supporterlederen ble tatt i promillekontroll og senere dømt til ubetinget fengsel i 21 dager for promillekjøring etter fjorårets gullfest. I tillegg ble hun fratatt førerkortet i to år.

Hun startet soningen i Verdal fengsel i går.

Nestleder Oddmund Bjerkeset vil fungere som leder i Tornekrattet til et nytt styre velges på nyåret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!