- Moldova skal få svi

Se «Panzers» hilsen til Moldova.

BISLETT (Dagbladet.no): Erik «Panzer» Hagen blir Åge Hareides viktigste mann i en nykomponert forsvarsfirer som skal holde ballsikre moldovere borte fra Thomas Myhre og Norges mål.

Først og fremst mener Russland-proffen kampen blir en mental utfordring. For i utgangspunktet skal Norge være bedre enn Moldova. Og da handler det om konsentrasjon.

- Vi må ikke falle i den mentale fella, sier «Panzer» til Dagbladet.no.

- Og faller en av oss ned et nivå, så påvirker det alle andre som er utpå der også. Bare se på den norske cupen i år. Det er mange lag som har røket for lag som er dårligere.

Gode ballspillere

I bortekampen i Chisinau sleit Norge seg som kjent til 0-0. Uten å imponere, og uten å dominere mot miniputten. Og skal vi tro Hagen er det ikke så rart heller, for de fleste av de moldoviske landslagsspillerne tjener til saltet i maten i russisk fotball.

Gjør du det, er du ikke så verst til å spille heller.

- Jeg er imponert over mange av dem som spiller i russisk fotball. De er individuelt veldig gode, men de henger ikke sammen som lag. Det må vi utnytte. De sliter litt bakover på banen, sier Hagen.

SE OPP! Erik Hagen er klar for lørdagens landskamp mot Moldova. Foto: Scanpix
SE OPP! Erik Hagen er klar for lørdagens landskamp mot Moldova. Foto: Scanpix Vis mer

Går det som han forventer, får Moldova kjørt seg i store deler av kampen lørdag. Og selv om det har handlet om å kvalifisere seg til VM hele tiden, er det først nå spillerne virkelig kjenner hvor nærme de er.

Det er tross alt bare to kamper igjen.

- Går alt vår vei i gruppa, kan vi jo allerede være klare for play-off om vi vinner lørdag. Da må vi sørge for å ta de tre poengene også.

Og legger for sikkerhets skyld til:

- På lørdag er det viktig. Da skal Moldova skal få svi!