Moldskred dro hjem i sinne før kampslutt

Forbannet i Eggens taktiske triumf.

FORBANNET: Morten Moldskred forlot søndag kveld Lerkendal i sinne, etter at han ble byttet ut av Nils Arne Eggen. Foto: Ned Alley/SCANPIX
FORBANNET: Morten Moldskred forlot søndag kveld Lerkendal i sinne, etter at han ble byttet ut av Nils Arne Eggen. Foto: Ned Alley/SCANPIXVis mer

|||OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Molde 3-1.

Nils Arne Eggen plasserte sønsdag kveld Kris Stadsgaard, Mikael Lustig og Rade Prica på tribunen, slik at de skal få hvile og en optimal oppladning til onsdagens Champions League-playoff i København.

De har 2-1 å gå på, og det er nok den kampen de fleste RBK-trønderne har tenkt på i helga - selv om en «hatkamp» mot Molde sto på programmet.

Og Eggen fikk full uttelling for endringene han gjorde før og i løpet av Molde-kampen.

Erstatterne Roar Strand (scoring) og Morten Moldskred (målgivende) var begge toneangivende. Innbytter Trond Olsen serverte Steffen Iversen en krempasning rett etter innhoppet.

Det er særdeles viktig for Eggen å kunne spare slitne fotballbein midt i et tøft kampprogram - og det er like viktig at gutta som vanligvis sitter på benken holdes varme.

- Det ble ingen stor kamp, men jeg er likevel veldig godt fornøyd. Vi får den inn i det mønsteret vi ønsker, sier Eggen til TV 2.

- Stor takhøyde Eggen virket ikke like fornøyd da han tok av Morten Moldskred etter en time. RBK-treneren ble nemlig bare møtt av en kald skulder.

I stedet for å takke for kampen tok Moldskred en kjapp dusj før han kjørte bort fra Lerkendal før matchen var over.

Dermed kan han trolig vente seg en tur inn på teppet til Eggen og sportssjef Erik Hoftun mandag morgen. RBK-treneren ønsket ikke å si særlig mye om episoden da Dagbladet møtte ham etter kampslutt.

- Jeg har ikke snakket med Morten ennå, men det går sikkert bra. Her i Rosenborg har vi stor takhøyde, vet du.

Hoftun er klar på at sånt ikke skal skje.

- Det er ikke spesielt lurt å gjøre sånt. Det har gått litt tungt for Morten i det siste og han er skuffet - men det er ikke bra at sånne ting skjer. Nå skal vi ta en prat med ham i morgen. Vi kommer ikke til å lage noen stor sak av det, men vi vil selvfølgelig ta en prat med ham, sier Hoftun til TV 2.

SCORING OG ASSIST: Mikael Dorsin var svært sentral i seieren mot Molde. Foto: Ned Alley/SCANPIX
SCORING OG ASSIST: Mikael Dorsin var svært sentral i seieren mot Molde. Foto: Ned Alley/SCANPIX Vis mer

- Folk er ulike og reagerer ulikt. Alle kan koke over, sier RBK-kaptein Mikael Dorsin ifølge NTB.

Sjokkstart Magne Hoseth sørget for at hjemmepublikummet satte kaffe m/tilbehør i halsen allerede etter 11 minutter. Han dro seg ned til dødlinja og klinket ballen inn fra død vinkel. Keeper Daniel Örlund forlot første stolpe og det hullet fant Hoseth.

Etter Hoseths ledermål ble det - som vanlig - et backshow på Lerkendal, selv om den faste høyrebacken Mikael Lustig hvilte med tanke på onsdagens FCK-kamp.

Erstatter Roar Strand var like ivrig framover på banen.

Backkollega Mikael Dorsin slo 45 grader ut i feltet og Strand kom stormende bakfra. Verdens mest rutinerte tippeligaspiller scoret kontrollert fra 15 meter.

To mål på 14 minutter var en pangstart på oppgjøret, men så gikk kampen inn i en liten dvale.

Håpet forsvant Etter en drøy halvtime var derimot Dorsin på farten igjen. En RBK-corner ble klarert, men trønderne beholdt ballen. Morten Moldskred fikk den ute på venstresida og han slo et presist innlegg. Dorsin ble ikke plukket opp, og han kastet seg fram og skled inn ledermålet.

Våkent av svensken, tilsvarende svakt av Molde-spillerne å ikke plukke ham opp.

Rosenborg hadde et par andre gode sjanser, men lagene gikk til pause på stillingen 2-1.

- Det finnes håp og kampen lever. Vi må være tøffere i egen boks og ta vare på overgangene vi får, sa MFK-trener Kjell Jonevret til TV 2 halvveis.

Men det håpet forsvant vel etter en drøy time?

- Andreomgangen er noe av det dårligste vi har gjort i år. Det var NM i feilpasninger en periode, sier Jonevret etter kampslutt.

Klasseinnlegg Trond Olsen hadde kommet inn for Morten Moldskred - og han markerte seg umiddelbart. Etter 62 minutter satte han fart på venstresida og han slo et innlegg mellom MFK-forsvaret og keeper Espen Bugge Pettersen.

Steffen Iversen omsatte det flotte forarbeidet i scoring da han kastet seg fram og skled inn RBKs tredje.

VIKARSCORING: Roar Strand fikk sjansen fra start - og svarte med scoring. Foto: Ned Alley/SCANPIX
VIKARSCORING: Roar Strand fikk sjansen fra start - og svarte med scoring. Foto: Ned Alley/SCANPIX Vis mer

Etter dette hadde Eggens menn full kontroll.

Like god kontroll hadde ikke Moldskred på sinnet.

Og heller ikke Daniel Berg Hestad.

Berg Hestad gjorde kvelden helsvart for Molde, da han fikk direkte rødt 12 minutter før slutt. I en duell med Anthony Annan tuppet han først midtbanespilleren i leggen, før han falt, reiste seg opp igjen og dyttet Annan i bakken.

- Det er ganske usmart av Daniel. Denne kampen betyr veldig mye for ham, og han ble nok litt frustrert, sier Jonevret.

Som også må klare seg uten suspenderte Magne Hoseth i neste runde mot Vålerenga.