<strong>MÅLFEST:</strong> Morten Moldskred (t.h.) omfavnes av Rade Prica etter sin første av to scoringer. LSK ledet 1-0 til pause, men Rosenborg vant til slutt 2-5 på Åråsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MÅLFEST: Morten Moldskred (t.h.) omfavnes av Rade Prica etter sin første av to scoringer. LSK ledet 1-0 til pause, men Rosenborg vant til slutt 2-5 på Åråsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Moldskred-perle avsluttet målfesten på Åråsen

Rosenborg slo Lillestrøm 5-2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lillestrøm - Rosenborg 2-5.

Rosenborg er på sølvplass etter å ha tatt seg forbi Tromsø på målforskjell. Det er sju poeng opp til Molde når alle topplagene har seks kamper igjen å spille.

I kveld startet Lillestrøm målfesten, mens Rosenborg stjal showet. Og glansnummeret på overtid sto dagens tomålsscorer Morten Moldskred for. En utsøkt lobb over en LSK-keeper Stefan Logi Magnusson på halvdistanse.

- Jeg har vært mye skadd denne sesongen, men får tillit i dag. Det er selvsagt artig å scoret to mål, sier Moldskred til TV-kanalen MAX.

Han sier han så muligheten til å lobbe da han fikk ballen rett ved 16-meterstreken.

- Jeg ser han står litt på halvdistanse, så da er det bare å prøve, sier Moldskred, som ikke umiddelbart vil kåre scoringen til sin beste noensinne.

- Nei, det vet jeg ikke. Men det er en av de finere scoringene mine, i alle fall, sier han.

RBK best fra start Det var Rosenborg som åpnet kampen best, og satte hjemmelaget under press. Før det var gått ti minutter, hadde de skapt flere nesten-sjanser, men manglet den siste lille presisjonen.

LSK jobbet seg gradvis inn i kampen, og etter en halvtime fosset unge Fredrik Gulbrandsen gjennom RBK-forsvaret og skjøt rett på Daniel Örlund. Det samme gjorde Ohi Omoijuanfo med returen, mens han satte den andre returen i en forsvarer.

Lillestrøm fikk uttelling bare noen få minutter seinere. Igjen var det farta til Gulbrandsen som laget trøbbel. Han startet perfekt inn i bakrommet, og fosset inn i feltet. Örlund kastet seg i beina på ham, og laget straffe.

Straffesparket satte Stefan Gislason, som så seint som i går kom tilbake fra Island og jakt på ny klubb, sikkert i mål.

- Pisket på Rosenborg-trener Jan Jönsson sier til MAX at han var ganske fornøyd med første del av første omgang, men at det var ting å ta tak i under pausepraten.

- Vi pisket litt på med aggressivitet og bestemthet som var savnet etter første omgang. Besluttsomheten var betydelig bedre i andre omgang, sier Jönsson.

For Rosenborg kom sterkt tilbake etter pause. Fjorten minutter inn i andre omgang fant John Chibuike Morten Moldskred, som tverrvendte og banket inn utlikningen i nærmeste hjørne.

Og bare fire minutter seinere snek Jim Larsen seg fri i feltet og styrte inn 1-2 med panna.

Da Borek Dockal prikket inn 1-3 nede ved stolperota fra 20 meters hold drøye ti minutter før slutt, så mye av spenningen ut til å være over på Åråsen.

Ny spenning Men innbytter Erling Knudtzon skapte ny dramatikk da han fosset fram på høyrekanten og serverte Gulbrandsen som breisidet inn 2-3.

Men Rosenborg svarte nesten umiddelbart. Rade Prica løp fra Lillestrøm-forsvaret og plasserte 2-4-målet til siden for Magnusson i LSK-målet.

På overtid kom selve prikken over i-en i en meget målrik og morsom forestilling: Morten Moldskred fikk ballen rett innenfor 16-meteren, registrerte at Stefan Logi Magnusson sto langt utenfor streken sin, og chippet elegant inn 2-5.

Berg ikke fornøyd Et resultat LSK-trener Henning Berg ikke kunne si seg fornøyd med, selv om han var fornøyd med deler av spillet.

- Vi er ikke fornøyd med resultatet. Vi gjorde en god førsteomgang, men en dårligere andre. Rosenborg er et bra lag, det vet alle, så om vi skal matche dem må holde i 90 minutter. Jeg synes at vi sviktet litt i en del avgjørende situasjoner, sier Berg til MAX.

Lillestrøm har slitt med å score mål. I dag ble det i det minste to mål, men det er selvsagt en mager trøst for en trener når motstanderen scorer fem.

- Hvis man skal ta med seg noe positivt, så er det både scoringene og at vi skaper gedigne sjanser i første omgang. Vi skulle gjerne ha forsvart oss litt bedre på scoringene de får. Det er der vi har mest å forbedre, mener LSK-treneren.

<strong>UNØDVENDIG:</strong> LSKs Fredrik Gulbrandsen var på vei over dødlinja da Daniel Örlund feide inn i beina hans og laget straffe.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
UNØDVENDIG: LSKs Fredrik Gulbrandsen var på vei over dødlinja da Daniel Örlund feide inn i beina hans og laget straffe. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer