Moldskred saksesparket TIL til medaljeplass

Senket gamle lagkamerater.

(Dagbladet.no): AaFK - TIL 1-3 (0-1)

Morten Moldskred ble hentet til Tromsø etter et lengre skadefravær av tidligere AaFK-trener Ivar Morten Nordmark. Under Steinar Nilsens lederskap og etter Ole Martin Årsts avgang til Start, har det vist seg å være et lykkelig karrieregrep for Moldskred selv, og en avgjørende årsak til at «Gutan» nå befinner seg på medaljeplass i Tippeligaen.

At han heller ikke er av typen som ser seg tilbake, fikk man også solide bevis på under kveldens kamp på Color Line stadion. Med to scoringer, i tillegg til et tilfelle av småteatralsk drøying av tid, var den tidligere Aalesund-spilleren nådeløs med gamle lagkamerater.

- Det er alltid like gøy å score mål, men det er litt spesielt i dag siden det er mot gamleklubben, medgir tomålshelten overfor TV 2 Sporten.

Moldskred var både frekk og litt heldig da Karl Oskar Fjørtoft var sein på avtrekkeren, da en AaFK-klarering ble lempet inn i feltet igjen. Offsiden var opphevet, protester fra Tangotrøyene til tross, og Moldskred saksesparket ballen akrobatisk og kontant bak en tidvis ustødig Andreas Lie i hjemmelagets mål.

Snytt for straffe

Aalesund, på sin side, slet med presisjonen og effektiviteten, og hadde heller ikke dommer Kristoffer Helgerud med seg til tider. Tor Hogne Aarøy var innblandet i tre situasjoner hvor spisskjempen ropte på straffespark. To av protestene var nytteløse da han falt meget lett, mens den tredje gangen var Aarøys fortvilte bønn høyst berettighet.

I duell med Tromsø-stopperne på en dødball, stod Aarøys tangotrøye som et seil i feltet, men noe dekket valgte dommeren å vinke spillet videre. Da stod det fortsatt 0-1, og hadde Helgerud valgt å peke på ellevemetersmerket, er det ikke utenkelig at kampbildet hadde sett helt annerledes ut enn det som var tilfellet da status kunne gjøres opp ved kampslutt.

AKROBATISK OG VÅKENT: Morten Moldskreds ledermål var både vakkert og våkent utført. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
AKROBATISK OG VÅKENT: Morten Moldskreds ledermål var både vakkert og våkent utført. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

AaFK-trener Sören Åkeby nektet imidlertid å skylde på Tippeligaens lengste skadeliste, som ble forverret med Alexander Mathisen i kveld, eller dømmingen til Kristoffer Helgerud. I stedet pekte han på egne elevers manglende evne til å oppnå forballens hovedformål: Få ballen i mål.

- Tromsø er effektive og gjør mål på stort sett det de har. Det er bare å gratulere dem, de var mer effektive enn det vi var, sier Åkeby til TV 2 Sporten.

Tomålsscorer 

For da Aalesund presset stadig høyere i banen for en utligning, går det som det ofte går: Man blottlegger seg defensivt.

Da en høy ball ble løftet inn i feltet mot Sigurd Rushfeldts hode, valgte veteranen å styre stussen bakover i stedet for på mål. På 16-meteren ventet innbytter Adriano Munoz som vendte opp, orienterte seg og ekspederte ballen videre til Moldskred som ventet på hjørnet av feltet.

Sunnmøringen stilte siktet og strakk vrista, men traff litt urent. Likevel fikk ballen både fart og gunstig retning, og snek seg nede i lengste hjørne bak en utspilt Lie.

Sein redusering - rask punktering

Aalesund skulle bringe ny spenning i oppgjøret da Tor Hogne Aarøy utnyttet uvanlig sløvt keeperspill av Sead Ramovic til ham å være på et langskudd fra Trond Fredriksen. En unødvendig retur havnet rett i beina på Aarøy som pirket inn reduseringsmålet.

Moldskred saksesparket TIL til medaljeplass

AaFK-trener Sören Åkeby ga spillerne frie tøyler til å jage utligningen, bare for å se at Andreas Lie var på dagens lengste skogstur i et forsøk på å klarere en bakromspasning foraninnbytter Joel Lindpere. Den unge keeperen feilberegnet, og ble etterlatt liggende på ryggen da Lindpere uselvisk trillet ballen til siden i beina på bedre plasserte Sigurd Rushfeldt.

Dermed var 1-3 og tre sikre poeng en formalitet for måljegeren fra Vadsø, og en meget fornøyd Tromsø-trener Steinar Nilsen som kunne konstatere medaljeplass for «Gutan».

- Jeg er veldig fornøyd med at vi scorer tre mål borte. Det er bunnsolid, understreker Nilsen overfor TV 2 Sporten.

Dagbladet.no beklager

Grunnet tekniske problemer med livesystemet, var vi dessverre ikke i stand til å gi våre lesere tilfredsstillende direktedekning av kampen. Dette vil bli rettet opp i god tid før morgendagens kamper.