Mollekleiv kan erstatte Kran

Sven Mollekleiv bes nå innstendig om å stille til valg som den samlende skikkelsen i jobben som president i Norges Idrettsforbund.

Den tidligere generalsekretæren i Røde Kors (1991- 2001) er populær i Idretts-Norge. På Fotballtinget i Molde neste helg, kommer det trolig benkeforslag på 49 år gamle Mollekleiv som ny fotballpresident og motkandidat til valgkomiteens kandidat, Sondre Kåfjord.

Før den tid må Mollekleiv ta stilling til den store pågangen han har opplevd siden Kjell O. Kran valgte å trekke seg som idrettspresident.

- Et betydelig antall personer har kontaktet meg med spørsmål om jeg kan tenke meg å bli NIF-president, sier Mollekleiv til Dagbladet.

I utgangspunktet ser han det som uaktuelt, men han innrømmer at det er mye opp til signalene fra valgkomiteen, som bestemmer seg før påske.

- Dette blir en totalvurdering om det kommer en forespørsel fra formelt hold. Da skal jeg gi et svar, sier han.

Variert bakgrunn

Mollekleiv har de siste åra jobbet som personal- og organisasjonsdirektør i Veritas. Fra midt på 80-tallet jobbet han i over fire år som informasjonssjef og assisterende generalsekretær i Norges Idrettsforbund. Han gikk derfra til tre år som som markeds- og mediesjef i Norges Fotballforbund. Der rapporterte han til generalsekretær Ivar Egeberg. Han har også bakgrunn som fotballtrener, manager for ishockeylandslaget og sitter i dag som styremedlem i Norges idrettshøgskole. Han har vært medlem av sju-åtte idrettslag.

Mange av de som nå jobber for Mollekleiv som Kran-erstatter, ser på den varierte lederbakgrunnen hans fra idretten, næringsliv og en internasjonal organisasjon som nettopp den samlende kompetansen Norges Idrettsforbund nå trenger.

- Flere har sagt det samme, sier Mollekleiv.

To kandidater?

Mollekleiv har for øvrig flere valg å ta. Det eneste som er er sikkert er at han stiller til valg som nytt styremedlem i Norges Fotballforbund. Han vurderer også å si ja til jobben som leder av Vålerenga Fotball. Opppå dette kommer altså mulighetene til å bekle en av de to mektigste posisjonene i norsk idrett.

- Jeg må ta noen valg om dette blir en problemstilling. Beslutningene må tas til rett tid, sier Mollekleiv.

Uansett baller det på seg med kandidater til presidentjobben i NIF. Bjørn Rune Gjelsten meldte seg på tirsdag. I Mollekleiv får han en ruvende motstander for de som ønsker en kandidat uten toppverv i idretten i dag. Gjelsten fastslår at han ikke stiller til valg om han ikke innstilles av valgkomiteen. President Terje Rønning i Motorsportforbundet sto bak lanseringen av Gjelsten, og mener det handler om et verdivalg. Han gir valgkomiteen følgende råd:

- Innstill to kandidater som er jevnbyrdige til presidentjobben. Så kan delegatene få velge selv.

POPULÆR I IDRETTS-NORGE: Sven Mollekleiv er ønsket som idrettspresident, president for Fotballforbundet og som leder av Vålernga Fotball. - Jeg må ta noen valg, og det til rett tid, sier han selv.