Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møller Dæhli (17) debuterte på Uniteds reservelag

- Utenkelig at Mats slår gjennom på a-laget før han er 20.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda
Foto: David Rawcliffe/Propaganda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Mats Møller Dæhli fikk proffkontrakt med Manchester United i «bursdagsgave» på 17-årsdagen sist fredag.

I går kveld rundet han en ny milepæl da han spilte sin første kamp for reservelaget. Den norske midtbanespilleren har storspilt for Uniteds juniorlag, og ble belønnet med en halvtimes innhopp på reservelagets kamp mot West Bromwich i går.

Dæhli fikk ifølge United.no vist seg fram ved et par anledninger. Blant annet da han spilte elegant fram til Michael Keane, som igjen satte opp Ryan Tunnicliffe. Sistnevnte lempet imidlertid ballen over fra fem meters hold. Kampen endte med 0-1-tap for Uniteds nest beste menn.

- Lang vei Men selv om Møller Dæhli tar nye steg i United-karrieren, er veien fram til a-lagsgjennombruddet fortsatt veldig lang, tror Dag Langerød, redaktør i det norske supporternnettstedet United.no.

- Mitt inntrykk er at det går i riktig retning, men det er fortsatt et stykke fram til a-laget. Mats sier selv at han har fått komme inn på den beste «skolen». Når han nå har fått proffkontrakt, betyr det at han får enda bedre tid og muligheter på den skolen, sier Langerød til Dagbladet.

Men supporterredaktøren minner om at det er flere stortalenter som har blitt oppdaget tidlig, men som fortsatt har brukt lang tid på å etablere seg på det høyeste nivået.

- Se for eksempel på Tom Cleverley. Ole Gunnar Solskjær sa da han var reservelagstrener at han så at Cleverley hadde et talent som kunne ende på landslaget, men det tok fortsatt 3-4-5 år og flere utlån før han slo gjennom på a-laget som 22-åring denne sesongen.

- Utenkelig Debuten på reservelaget er selvsagt et spennende steg i den norske 17-åringens karriere. Nå blir neste steg å få flere reservelagskamper.

Men Langerød tror det fortsatt er grunn til å smøre seg med et tjukt lag tålmodighet for norske fotballfans og United-supportere som håper å få se Møller Dæhli i det aller beste selskapet.

- Jeg synes det er utenkelig at han skal slå gjennom på a-laget før han er 20, sier han.

I tillegg til nordmannen fikk også Dæhlis lagkamerat fra U18-laget James Wilson debutere for reservene i går.

Møller Dæhli har vært i Manchester United som akademispiller fra november 2010.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!