MELDER SEG KLAR TIL KAMP: Mats Møller Dæhli skriver på Instagram at han er klar til møtet med Kroatia.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
MELDER SEG KLAR TIL KAMP: Mats Møller Dæhli skriver på Instagram at han er klar til møtet med Kroatia. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Møller Dæhli friskmelder seg selv til Kroatia-kampen

- Jeg er klar for landslaget.

(Dagbladet): Skadeplagede Mats Møller Dæhli (20) kommer med en gladnyhet til norske fotballtilhengere ei uke før Norges viktige EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia.

- Endelig tilbake på banen. Kneet føles bra og jeg er klar for landslaget, skriver Møller Dæhli under et bilde hvor han holder tommelen opp på Instagram.

Alvorlig skade Beskjeden fra den fotballkloke 20-åringen er kjærkommen.

Møller Dæhli var dog ikke med i kamptroppen til Bundesliga-laget SC Freiburg til møtet med Augsburg i dag. I stedet spilte han 65 minutter for klubbens B-lag, uten å kjenne smerter, skriver sporten.com.

Helt siden midten av februar har Møller Dæhli vært satt ut av spill grunnet en alvorlig kneskade. Diagnosen er såkalte «Jumper's knee». Skaden kan i utgangspunktet være kronisk.

- Blir det for mye over tid så kjenner jeg det veldig godt, og da må jeg hvile før det blir det bra igjen. På det vondeste hemmer det meg så mye at jeg ikke orker å prøve en gang, innrømmet Møller Dæhli til Dagbladet på onsdag.

Ikke optimalt Han la samtidig til at kroppen nå kjentes bedre ut enn på en god stund.

- Nå er jeg mer positiv. Jeg har trent to dager uten smerter og det kjennes bra ut. Det har vært en kjedelig periode. Jeg er optimist.

Så det er bare å håpe at fremgangen fortsetter for den tidligere Molde- og Cardiff-spilleren. Skadefri er det liten tvil om at han er blant de første landslagstrener Per-Mathias Høgmos velger når han skal ta ut førsteelleveren til Zagreb-møtet med Kroatia.

Mandag samles de norske herrene i spanske Marbella, før de reiser videre til Kroatia neste fredag.

Finally back on the pitch! Knee feeling good and ready for national team!! #spellagå

A photo posted by Mats Møller Dæhli (@matsdaehli95) on