JUBLET SOM OM DE VANT: Mats Møller Dæhli har akkruat berget et poeng for Cardiff, fem minutter på overtid.Foto: AP /Rui Vieira/ NTB Scanpix
JUBLET SOM OM DE VANT: Mats Møller Dæhli har akkruat berget et poeng for Cardiff, fem minutter på overtid.Foto: AP /Rui Vieira/ NTB ScanpixVis mer

Møller Dæhli reddet poeng for Cardiff fem minutter på overtid

Ellevilt i bunnkampen mot WBA.

West Bromwich - Cardiff 3-3 (2-1)

(Dagbladet): Cardiff fikk en katastrofal start på bunnoppgjøret på The Hawthorns mot West Bromwich Albion i dag.

Allerede etter et drøyt minutt banket Morgan Amalfitano inn 1-0 på helt fantastisk vis.

En lang ball ble spilt skrått oppover i banen, og uten engang å kikke mot Cardiff-målet banket Amalfitano i vei et skudd som duppet perfekt ned i motsatt hjørne.

Som om ikke det var nok, fikk Cardiff unngjelde enda en gang etter drøyt åtte minutters spill.

En lang ball inn i bakrommet ble slått direkte inn i feltet igjen. Der stormet Graham Dorrans helt alene inn i rommet, og banket ballen forbi David Marshall i Cardiff-målet.

Mutch-mål igjen
Da reiste Ole Gunnar Solskjær seg fra benken og gestikulerte heftig fra sidelinja.

Det er uvisst hva han ropte ut til Cardiff-gutta på banen, for bakoversveis hadde de allerede etter sjokkåpninga. Spillet jevnet seg imidlertid litt ut etter dette.

Likevel så ikke Cardiff ut til å true Ben Foster i WBA-målet nevneverdig. Helt til Jordan Mutch fikk ballen på tjue meter.

En perfekt skrudd ball duppet ned i motsatt kryss, og så var det kamp igjen. Uten poeng i dette bunnoppgjøret ville Cardiff vært ganske fortapt i bunnen av tabellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elendig start igjen
Men Cardiffs startproblemer viste seg nok en gang etter pause. På knappe seks minutter skapte West Bromwich flere store sjanser enn Cardiff hadde produsert i hele den første omgangen.

I motsetning til førsteomgang slapp Solskjærs menn med skrekken denne gangen. 

Og anført av Mats Møller Dæhli begynte Cardiff sakte men sikkerå komme seg inn i kampen igjen. Uten at de skapte de store kom waliserne seg inn i kampen.

Steven Caulker knuste to WBA-forsvarere i lufta på et frispark, og headet ballen vakkert i nettveggen.

2-2, og da kostet Solskjær på seg en smil mens han applauderte frenetisk fra sidelinja.

Dæhli helt
Og så kom avslutningen ingen kunne funnet på om de hadde forsøkt.

Tre minutter ut i de fire overtidsminuttene kontret WBA, og innbytter Thievy banket ballen under Marshall og i mål. Der og da jublet The Hawthorns for at de hadde sendt Cardiff ned en divisjon.

Men omtrent direkte fra avspark, fem minutter på overtid, fikk Cardiff ballen inn i feltet, og der endte den hos Cardiffs norske innbytter.

På sju meter vendte Mats Møller Dæhli opp, og banket ballen opp i krysset via en motspillers fot.

Dermed lever Premier League-håpet for Solskjærs menn, om enn i en fortsatt syltynn tråd.