Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mol/Sørum i superform klar for EM-semifinale

Anders Mol og Christian Sørum er ordentlig i dytten. Lørdag fortsatte sandvolleyballduoen seiersrekken og tok seg til EM-semifinale i nederlandske Apeldoorn.

TIL SEMI: Anders Moi (t.v.) og Christian Sørum.
Foto: FIVB.COM / NTB scanpix
TIL SEMI: Anders Moi (t.v.) og Christian Sørum. Foto: FIVB.COM / NTB scanpix Vis mer

Avansementet var i boks etter 2-1-seier mot nederlandske Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter, som er 9.-seedet i turneringen. Nordmennnene havnet bakpå i første sett, men kom kraftig tilbake og tok de to neste.

- Det føles utrolig bra, må jeg si. Vi har nå vunnet elleve kamper på rad, og det føles helt uvirkelig. Vi hadde ikke trodd dette for to uker siden, sier Anders Mol til NTB.

Det var den femte strake seieren for Mol/Sørum under mesterskapet.

Forrige uke vant de majorturneringen i Gstaad etter seks seiere og fikk sitt store gjennombrudd. Det var den første norske seieren på verdenstouren siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant turneringen i Berlin for 20 år siden.

Varsler tøff motstand

I semifinalen venter spanske duoen Pablo Herrera og Adruab Gavira, som Mol/Sørum slo i finalen i Gstaad.

- Jeg er sikker på at de vil ha revansje, så det kommer til å bli en tøff fight. Vi er klare og gleder oss, fortsetter Mol.

- Det er et av verdens beste lag, men vi gir aldri opp. Kampene er aldri like, og vi må spille spillet vårt, sier Christian Sørum til NTB.

Kampen spilles i Den Haag søndag. Finale og bronsefinale spilles samme kveld.

Seiersflyt

Tidligere på dagen noterte den norske duoen seg for enda en 2-1-seier over belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle i åttedelsfinalen. Settsifrene var 21-18, 19-21, 15-11.

Mol/Sørum vant sine tre gruppekamper, og motstanderne måtte alle se seg slått i to strake sett. Som gruppevinner slapp den fremadstormende duoen å spille første utslagsrunde og gikk rett til åttedelsfinale.

Kåre Mol er duoens trener. Han er også far til Anders.

(NTB)

503 Service Unavailable