SEIER: Anders Mol og Christian Sørum er i storform for tiden og vant sin 16. kamp på rad. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
SEIER: Anders Mol og Christian Sørum er i storform for tiden og vant sin 16. kamp på rad. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpixVis mer

Anders Mol og Christian Sørum

Mol/Sørum våknet etter tøff start og tok seg til kvartfinale

Anders Mol og Christian Sørum tok sin 16. strake seier, men sandvolleyballduoen måtte svette litt ekstra for å nå kvartfinalen i majorturneringen i Wien lørdag.

En stund så det ikke helt bra ut sett med norske øyne. Brasilianske Ricardo Santos/Guto Carvalhaes tok første sett med sifrene 21-16, og dermed måtte Mol/Sørum vinne neste sett for ikke å ryke ut.

Det lå og vippet, men til slutt trakk nordmennene det lengste strået med 21-19.

I sett nummer tre var derimot Mol/Sørum skikkelig i dytten igjen og valset over brasilianerne med 15-5.

Dermed er den norske duoen klar for kvartfinale senere lørdag. Den spilles mot østerrikske Clemens Doppler/Alexander Horst.

Semifinalene og finalen i årets siste majorturnering går søndag.

Mol og Sørum vant komfortabelt sine to første kamper i Wien. Lørdag måtte de slite litt mer for seieren, som var deres 16. på rad.

De siste ukene har den formsterke duoen satt norsk sandvolleyball på hodet. For to uker siden gikk de hele veien og vant Norges første EM-gull siden 1997. Uken før tok de den første norske triumfen på verdenstouren på 20 år med finaleseier i majorturneringen i sveitsiske Gstaad.