USTOPPELIGE: Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å vinne. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
USTOPPELIGE: Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å vinne. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpixVis mer

Anders Mol og Christian Sørum

Mol/Sørum vant sin 15. strake seier

Anders Mol og Christian Sørum fortsatte knallformen under femstjernersturneringen i sandvolleyball i Wien fredag. Europamesterne står med 15 seirer på rad.

Duoen slo Ilja Lesjukov og Konstantin Semenov fra Russland 2-0. Settsifrene var 21-11, 21-9. Med andre ord var det en knusende seier.

- Det var en veldig god kamp fra oss. Anders fant en fin rytme i servingen sin, og blokken hans var som vanlig god. Vi fortsatte å ta poeng og hadde kontroll på kampen hele veien. Det er fint at vi klarte å vinne gruppa, slik at vi unngår en ekstra kamp, sa Sørum til verdensturneringens nettsted like etter kampen.

Mol/Sørum innledet Wien-turneringen med å slå Tobias Winter/Julian Hörl i strake sett torsdag. De østerrikske hjemmehåpene ble satt kraftig på plass i første sett med 21-9, mens det ble jevnere med 21-18 i det påfølgende settet.

De siste ukene har Mol og Sørum vært i strålende form. For snart to uker siden gikk de hele veien og vant Norges første EM-gull i sandvolleyball siden 1997. Uken før tok duoen den første norske triumfen på verdenstouren på 20 år med finaleseier i majorturneringen i sveitsiske Gstaad.

Totalt er Mol/Sørum oppe i 15 seirer på rappen.

- Jeg er latterlig imponert. Spesielt i den alderen er dette en vanvittig prestasjon. De er på god vei til å bringe norsk volleyball tilbake til de grader på kartet. Akkurat nå tror jeg de er verdens beste lag, sa trener Kåre Mol til NTB etter at EM-gullet var i boks 22. juli.

Kåre Mol er også far til Anders. Så langt ser den norske duoen ut til å holde trykket oppe også i Wien. De spiller åttedelsfinale lørdag. Der venter det brasilianske paret Ricardo/Guto Carvalhaes.

Alle de tre andre norske parene som prøvde seg i Østerrike ble slått ut i kvalifiseringen.