NEKTES SKJØRTBRUK: Sleggekaster Mona Holm pleier konkurrere i skjørt. Det får hun ikke lov til under EM i Barcelona. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
NEKTES SKJØRTBRUK: Sleggekaster Mona Holm pleier konkurrere i skjørt. Det får hun ikke lov til under EM i Barcelona. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.Vis mer

Mona Holm får ikke bruke skjørt i EM

- Irriterende at jeg ikke får bruke de plaggene jeg selv ønsker.

|||Sleggekaster Mona Holm er oppgitt. 23-åringen får ikke bruke skjørt under EM i Barcelona.

Hun trener med tights, men pleier å konkurrere med skjørt:

- Det er blitt favorittplagget mitt. Når jeg har på meg tights er jeg i treningsmodus. Når jeg har på meg skjørt er jeg i konkurransemodus. Det er irriterende at jeg ikke får bruke de plaggene jeg selv ønsker, sier sleggekasteren til VG.

Tjalve-utøveren fra Kolvereid i Nord-Trøndelag fikk avslag fra Norges Fri-idrettsforbund da hun søkte om unntak fra kleskodereglene.

- Jeg har viktigere ting å prioritere. Holm må nok kaste slegga iført tights i Barcelona, sportssjef Ronny Nilsen til VG.

Et problem er at leverandøren ikke har skjørt i samme farge som tights. Forbundet ønsker at de norske EM-utøverne skal stille i samme farger og klær.

- Jeg har vært vant til å bruke skjørt i konkurranser i en lang stund nå, så et viss uromoment er det, sier Holm om klærne kan påvirke EM-prestasjonen.

(NTB)