Mona Holm røk rett ut i VM

Dagsformen sviktet.

 Mona Holm klarte bare 65,65 meter i sleggekvalifiseringen i VM tirsdag. Dagsformen sviktet, og dermed ble det ingen finale på jenta fra Kolvereid.

- Dette holdt ikke i det hele tatt. Jeg sa før denne kvalifiseringen at det fikk briste eller bære; det brast. Kroppen fungerte ikke. Det føltes rett og slett ikke som jeg var i toppform. Dagsformen var ikke bra nok, slo Mona Holm fast overfor NTB etter kvalifiseringen.

Hun var tre meter fra en plass i finalen. Det vil si at hun måtte ha satt norsk rekord for å komme seg videre blant de 12 beste.

Ivana Brkljacic fra Kroatia var best av alle i kvalifiseringen med et kast på 74,69 meter i en konkurranse der bare fem av finaledeltakerne klarte å kaste over den automatiske kvalifiseringsgrensen på 71 meter.

- Jeg så det var muligheter i denne kvalifiseringen, så det er klart jeg er skuffet akkurat nå, men dette ga mersmak, så jeg kommer tilbake. Kanskje det blir finale allerede i Beijing neste år, sa Holm til NTB.
Trøst
- Noen av dem som har kastet veldig langt i år, og som går for å være veldig gode, ble slått ut sammen med meg. Jeg får kanskje trøste meg med det, sa Holm som har satt norsk rekord i år med 67,80 meter. Hun har forbedret seg kraftig fra i fjor, men må bli både sterkere og bedre rent teknisk for å hamle opp med de aller beste.

- Jeg må drille teknikk, teknikk, teknikk. Det er vel også klart at jeg må bli sterkere. Altså må jeg løfte mer vekter og trene mer spesifikk styrke, mente Holm.

- Allerede på oppvarmingen kjente jeg at jeg ikke var så lett og fin i kroppen som jeg skulle ha vært. Dette var rett og slett ikke min dag, mente hun.

VM-debuten ble ikke helt som hun hadde håpet, men likevel har hun hatt en fantastisk sesong, der hun har forbedret den norske rekorden flere ganger, og hun kronet sesongen med å vinne kongepokalen under friidretts-VM i Askim sammen med sprinteren Jaysuma Saidy Ndure.


Rolig og fin
- Jeg synes jeg klarte å holde hodet kaldt i denne kvalifiseringen. Derfor følte jeg meg rolig og fin hele tiden. Jeg stresset ikke før sistekastet heller, selv om jeg da skjønte at jeg måtte sette norsk rekord for å gå videre, sa Holm.

Hun innledet sleggekvalifiseringen med et dødt kast. Deretter fikk hun opp et helt ordinært kast på 63,16 meter i annen omgang. Bestekastet fikk hun i den tredje og siste omgangen.

FOR KORT: Mona Holm lyktes ikke i VM-kvalifiseringen i natt. Foto: Scanpix
FOR KORT: Mona Holm lyktes ikke i VM-kvalifiseringen i natt. Foto: Scanpix Vis mer

- I forhold til persen min på 67,80 meter var dette et helt greit resultat. Det er ikke mange som klarer å perse i en kvalifisering, sa Holm som la til at VM-deltakelsen absolutt hadde gitt mersmak.

- Det var selvsagt lite gunstig å starte denne kvalifiseringen med et overtråkk og dødt kast, men det er lite jeg kan få gjort med det nå, sa Mona Holm etter at VM-eventyret var over for denne gang.

- Nå skal jeg kose meg i Tokyo et par dager sammen med søsteren min. Jeg skal være skikkelig turist, selv om jeg kanskje så ut som litt av en turist i denne kvalifiseringen også, fleipet Mona.

- Hva skjer videre i sesongen?

- Nå er det slutt for meg. jeg kommer til å ta en liten pause når jeg kommer hjem, og så blir det å starte grunntreningen til neste sesong i slutten av september, sa Norges beste kvinnelige sleggekaster.

(NTB)