- Monaco presser Aalesund

Aalesunds FKs krav om 25 prosent av overgangssummen skaper store problemer for John Arne Riises overgang fra Monaco til engelske Fulham.

Ifølge Sunnmørsposten vil klubben bli bedt om å frasi seg flere millioner. Ellers kan Monaco og Fulham trekke seg fra overgangen.

Bakgrunnen for konflikten er sunnmøringenes krav på 25 prosent av overgangssummen. Aalesund har allerede mottatt 11,4 mill. kroner fra Monaco. Hvis Riise selges for 50 mill. kroner får klubben 25 prosent av 38,6 mill, altså 9,65 mill.

Dette blir trolig for mye for Monaco, som vil skru opp prisen hvis de må dele. Og akkurat det vil ikke Fulham gå med på.

- Etter det jeg har hørt, vil Fulham sende et brev til AaFK nokså umiddelbart. Jeg vet selvsagt ikke hva Fulham vil si til AaFK der, men det er nok ikke utenkelig at det er AaFKs prosentdel som blir temaet, sier agent og mamma Berit Riise til avisa.

Foreløpig har ikke Aalesund hørt noe fra Monaco om overgangen.

- Vi må bare avvente et brev fra Fulham eller Monaco, og så skal vi love å gi henvendelsen en ryddig og fair behandling, sier styreformann Jon Ketil Gjørtz i Ålesund Fotball.

(Dagbladet.no)