SCORET: Dimitar Berbatov scoret da Monaco sjokkerte og vant 3-1 mot Arsenal på Emirates onsdag. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
SCORET: Dimitar Berbatov scoret da Monaco sjokkerte og vant 3-1 mot Arsenal på Emirates onsdag. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Monaco sjokkerte. Wenger senket av gamleklubben

Champions League.

• Arsenal - Monaco 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Det var for nettopp kveldens motstander Monaco at Arsenal-manager Arsene Wenger fikk sitt gjennombrudd som manager. I dag ble det ikke et blidt gjensyn - iallfall ikke i starten.

For Monaco tok nemlig en sjokkledelse mot et Arsenal som tok kommandoen fra start. Og ikke nok med det - Monaco doblet ledelsen etter pause, og scoret på overtid av overtiden. 3-1.

- Vi er selvsikre på hva vi kan, så for å være helt ærlig fortjente vi å vinne. Vi scoret på sjansene og til syvende og sist er det en bra seier for oss. Arsenal er et godt lag, men i dag ønsket nok vi å vinne mer enn dem. Vi kjempet hele tiden, vant dueller og scoret mål, sier målscorer Dimitar Berbatov.

- Det så ut som om mistet nerver og rasjonaliteten vår i dag. Hjertet tok over for hjernen, og det nytter ikke på dette nivået, sier manager Wenger.

Perlescoring Arsenal tok ikke uventet kommandoen fra start, og presset på for å få en scoring. Danny Welbeck var nær etter bare få minutters spill. Alexis hadde også et skudd som strøk over Monacos tverrligger.

Så, tilsynelatende ut av ingenting, kom scoringen som rystet Arsenal. Geoffrey Kondogbia brant til fra 18 meter og i mål bak David Ospina. En perlescoring.

- De aner fred og ingen fare, så smeller det, sier Roar Stokke i Viasat-studio.

Doblet ledelsen Etter hvilen kom enda en scoring for de franske gjestene. Denne gangen ved Dimitar Berbatov, som iskaldt kunne doble ledelsen for Monaco.

Giroud fikk sjansen til å redusere da han var på returen få meter fra mål, men franskmannen satte ballen over mål. Få minutter etterpå var det etter godt forarbeid av Theo Walcott at Danny Welbeck satte ballen utenfor åpent mål.

Idet klokka rundet 90 minutter, dukket innbytter Oxlade-Chamberlain opp. Han satte ballen lekkert i mål fra 16 meter med en perle.

Lite hjalp det når - tre minutter på overtid - innbytter Yannick Ferreira-Carrassco fikk stikke og helt alene sette ballen iskaldt forbi Ospina. Et avansement ser unektelig mørkt ut for Arsenal.

PS! Returoppgjøret går i Monaco om tre uker.