Monaco til finalen

Lille Monaco tok seg til finalen i Champions League på bekostning av Chelsea.Chelsea-Monaco 2-2 (ferdig)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chelseas Champions League-drøm ble knust i kveld, da franske Monaco klarte uavgjort 2-2 på Stamford Bridge. Chelsea måtte ta igjen 3-1 fra det første oppgjøret i Monaco og gikk svært offensivt ut.

Heldig perle

Jesper Grønkjær sendte av gårde en heldig perle etter 22 minutter. Dansken prøvde helt klart å legge inn, men ballen fikk i stedet en nydelig skru og duppet ned i motsatt kryss.

I det 44. minutt scoret Chelseas beste spiller i år, Frank Lampard, målet som betydde at Chelsea var klare for finalen. Lampard fikk en flott pasning fra Eidur Gudjohnsen og satte ballen sikkert i mål fra 16 meter.

Morientes' hevn

Men så var det Fernando Morientes, da. Den spanske superspissen som er utleid fra Real Madrid, fordi han ikke er god nok for stjernegalleriet i det spanske hovedstaden, har levert en fantastisk sesong i Monaco-trøya. Han sendte sin eier Real ut av turneringen i kvartfinalen med to mål og i kveld sendte milliardlaget til Abramovitsj samme vei.

To minutter på overtid kom Rothen, en av Monacos beste i kveld, til dødlinja. Innlegget fra Rothen ble kontant headet i stanga av Morientes og returen satt i mål av Ibarra.

- Første omgang var helt fantastisk. Med 2-0 var vi videre, men så reduserte Monaco på overtid. Hadde vi klart å unngå det baklengsmålet, ville det blitt en helt annen kamp, sa Chelseas trener Claudio Ranieri til PA etter kampen.

Måtte score tre

Med det utgangspunktet hadde Chelsea alt å vinne i andre omgang, og de fortsatte da også å gi alt framover etter hvilen. Men da bestemte Morientes seg for å avgjøre det hele på egen hånd. Et genialt veggspill med Bernardi sendte Morientes alene med Cudicini. Det måtte bare bli 2-2. En time spilt og kampen avgjort. For: Chelsea var aldri i nærheten av å tro på at de kunne score tre mål på de franske mestrene.

Men det manglet ikke på Chelsea-sjanser i en morsom fotballkamp. Det var bare at Monacos effektivitet var av en annen verden.

- Vi har «litt» talent

- Vi skapte ikke mye etter Morientes mål, men med sjansene i første omgang kunne kampen endt 6-2 eller 6-3 til oss, sa en slukøret Ranieri.

Den offisielle skuddstatistikken fra UEFA gir ham bare delvis rett: 15-10 til Chelsea i sjanser og 9-6 i skudd på mål. Begge lag hadde en avslutning hver i tverrliggeren.

Monacos trener Didier Deschamp var overlykkelig, men særdeles fattet i jubelen, etter seier over sin gamle klubb.

- Dette er utrolig spesielt for meg og spillerne. Vi er et ungt lag, men har moral og «litt» talent, sa Deschamp etter kampen.

Deschamp vant Champions League to ganger som spiller, en gang med Marseille og en gang med Juventus, og får nå muligheten til å gjenta bedriften som trener.

  • Hassen El-Fakiri satt på benken hele kampen for Monaco. Han er den femte norske spilleren som er i en Champions League-finale. De fire andre er Ronny Johnsen, Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær (alle Manchester United) og John Carew (Valencia).
  • Monaco møter Porto i finalen onsdag 26. mai.
  • NB! Monaco er det første franske laget som spiller seg fram til en Champions League-finale på elleve år. Den gang var det Olympique Marseille som vant turneringen etter 1-0 over AC Milan i finalen. Og hvem andre enn Monaco-trener Didier Deschamp spilte for mestrene fra 1993.
DANSK JUBEL: Jesper Grønkjær feirer 1-0 til Chelsea sammen med John Terry og Wayne Bridge.
REDUSERING: Hugo Ibarra dytter ballen over målstreken etter en heading av Morientes. Cudicini og Bridge kan bare se på.
AVGJØRELSEN: Fernando Morientes punkterer kampen. Gallas når ikke fram med taklingen.
DEPPING: Joe Cole går slukøret i garderoben etter kampen.
HELTENE: Fernando Morientes hopper opp i armene til Monaco-trener Didier Deschamp etter kampen. På den andre benken sitter Claudio Ranieri og prøver å svelge skuffelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer