Monaco utslått av europacupen

Monaco er ute av Champions League etter 2-2 i kveldens kamp mot Rangers i Glasgow. Sturm Graz og Galatasaray går videre fra gruppe D, mens Rangers er klare for UEFA-cup. Dagbladet.no fulgte alle kveldens kamper direkte.

John Arne Riises Monaco må konsentrere seg om seriespill resten av sesongen. Etter 2-2 mot Glasgow Rangers i kveld endte den franske storklubben sist i gruppe D.

Meget overraskende var det østerrikske Sturm Graz som gikk til topps i Monacos gruppe. Etter et spennende oppgjør mot Galatasaray betydde 2-2 at både Sturm Graz og hjemmelaget avanserte til mellomrunden. Innbytter Sergei Juran og et selvmål av Hakan Ünsal scoret for østerrikerne

Leverkusen til UEFA-cupen

I gruppe A var Real Madrid og Spartak Moskva allerede klare for avansement etter sistnevntes 1-0 seier i en fremskutt kamp i ettermiddag. Reals Geremi avgjorde kampen da han var så uheldig å sette ballen i eget mål. Bayer Leverkusen knep plassen i UEFA-cupen etter 0-0 mot Sporting på hjemmebane.

Shaktar Donetsk sto for kveldens store bombe da de utklasset Arsenal hele 3-0 på hjemmebane i gruppe B. Mål av Belik, Vorobej og Atelkin sørget for UEFA-cupspill for ukrainerne på bekostning av Sparta Praha. Arsenal var klare som puljevinner allerede før kveldens runde, mens Lazio følger London-klubben til mellomspillet. Italieneren avsluttet puljespillet med 1-0 borte over Sparta Praha, etter mål av evigunge Fabrizio Ravanelli.

Carew siste kvarteret

Også i gruppe C var puljevinneren klar før kveldens kamper. Valencia stilte derfor med et B-preget mannskap i 1-1 kampen med Heerenveen. John Carew spilte det siste kvarteret for spanjolene og hadde to gode avslutningsforsøk. Også Thomas Holm var i aksjon, og den tidligere Vålerenga-spilleren gjorde sine saker bra i de 27 minuttene han spilte.

Med seg til mellomspillet får de Lyon som vant 1-0 over Olympiakos i en direkte avgjørende kamp for avansement. Pierre Laigle scoret vinnermålet allerede etter to minutters spill, og Olympiakos må dermed ta til takke med spill i UEFA-cupen utover i sesongen.

Kjempestorm skremte Monaco

UTKLASSET Martin Keown og Arsenal ble rundspilt av Shaktar Donetks Belik.
SCORING: Michael Mols feirer 2-1 scoringen mot Monaco. ALLE FOTO: SCANPIX.