Monica og Frode Kyvåg: Trener'n og talentet

Frode og Monica Kyvåg møtte hverandre på håndballbanen. Han var trener for Bækkelagets damelag. Hun var supertalentet mellom stengene.

I 1987 flyttet de sammen, i 1995 giftet de seg og for to år siden kom tvillingene Rikke og Selma.

- Med opptil to treninger om dagen og 100 reisedøgn i året, er det nærliggende at du treffer din tilkommende i det miljøet du ferdes i. Vi hadde i hvert fall ikke tid eller rom for å drive med andre interesser enn håndball. Jeg tror vi har vært ute på byen tre ganger siden vi ble sammen, sier Frode.

- Hvis jeg hadde spilt i korps, hadde jeg sikkert møtt en tubaspiller, legger han leende til.

- Dessuten tror jeg det er umulig for en toppidrettsutøver å være sammen med en som er uinteressert i sport eller ikke har forståelse for at det tar enormt mye tid, sier Monica.

Begge har gitt seg med toppidretten, men håndballen klarer de ikke å holde seg helt borte fra. Han trener Bækkelagets herrelag, i tillegg til å hendene fulle av Norway Cup. Monica er hjemme med småjentene.

- Privat omgås vi fortsatt folk i håndballmiljøet, men hjemme er vi bevisste på å ikke prate om håndball. Vi er begge samfunnsengasjerte, så vi diskuterer politikk. Og selvfølgelig barneoppdragelse, sier Frode Kyvåg.

LYKKELIG FAMILIE: Livet har dreid seg mye om håndball for Frode og Monica Kyvåg. Nå er det barna, tvillingene Selma og Rikke, som er det viktigste i livet.