Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Monk sparket som Swansea-manager

Klubben bekrefter.

FERDIG: Swansea har sparket klubblegenden Garry Monk. Foto: Scanpix
FERDIG: Swansea har sparket klubblegenden Garry Monk. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter bare én seier på de 11 siste kampene, har Premier League-klubben Swansea sparket manager Garry Monk. På sin egen hjemmeside skriver waliserne at de noe motvillig har skilt lag med 36-åringen.

- Med usikkerheten klubben har vært omgitt av i det siste, er avgjørelsen tatt av hensyn til klubbens og supporternes interesse, heter det fra Swansea.

Styreleder Huw Jenkins forteller at det er med tungt hjerte han har informert Monk om avgjørelsen. Etter ti sesonger bak seg som midtstopper for klubben, la Monk opp for å ta over managerjobben for 22 måneder siden.

Det endte med en 8. plass i Premier League forrige sesong, noe som var Swanseas beste prestasjon noen sinne.

- At vi befinner oss i den nåværende situasjonen etter hvor vi var den første uka i september, og med de dalende prestasjonene og rekken av resultater over de siste tre månedene, har gjort at vi har kommet til denne uheldige avgjørelsen i dag, sier Jenkins.

Swansea ligger på 15. plass i Premier League etter 14 poeng på sesongens 15 første kamper. Klubben arbeider nå med å finne en erstatter for Monk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media