Mons Ivar Mjeldes Start var ikke friskmeldt likevel

Haugesund med sterk borteseier.

 TUNGT:  Start tok en sterk seier borte mot Vålerenga, men måtte bite i det sure eplet hjemme mot Haugesund. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TUNGT: Start tok en sterk seier borte mot Vålerenga, men måtte bite i det sure eplet hjemme mot Haugesund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Christian Gytkjær styrte inn lagets andre mål og ble matchvinner da Haugesund slo Start med 2-1 i Kristiansand søndag.

Gjestene styrte første halvdel av kampen og fikk to nettkjenninger i slutten av omgangen. Først var Jesper Mathisen uheldig da han lagde selvmål etter litt pingpong i forsvaret i det 40. minutt. Et par minutter senere viste Christian Gytkjær klasse da han kontrollert styrte inn 2-0-målet.

I annen omgang kjempet Start helhjertet og kom til en rekke sjanser, men bakerst hos Haugesund sto kaptein Per Morten Kristiansen for en rad gode redninger.

- Dette var virkelig artig. Vi jobber knallhardt og får dessuten uttelling. Det gjør at vi tar steg opp på tabellen, sa Kristiansen til C More etter kampen.

Redusering ved Castro Start maktet å redusere med kvarteret igjen av kampen da Alejandro Castro kastet seg fram og sendte ballen i mål bak Kristiansen.

Avslutningen til Start luktet det svidd av, men til tross for at lagets trener Mons Ivar Mjelde gjorde alt som sto i hans makt, klarte ikke vertene å utnytte spillemessig overtak i sluttminuttene.

- Vi kom ut som et annet lag i annen omgang. Første omgang var for dårlig, mente kaptein Glenn Andersen i Start.

- Og slipper vi inn to mål i en og samme omgang, vinner vi ikke fotballkamper.

Usynlige makreller Kristiansand-laget har ikke vært i nærheten av noe som ligner offensiv, leken «makrellfotball», og mot Haugesund gikk de på sitt tiende tap for sesongen. Halvparten av kampene hittil har endt med tap.

Haugesund kontrollerte kampen i bortimot en time etter hard jobbing og god kontakt i alle lagdeler. Joakim Våge Nilsen og Daniel Bamberg var blant dem som slet og rev i motstanderne i midtbaneleddet. Bakerst var Dusan Cvetinovic en klippe i midtforsvaret.

I Start-laget får Håkon Opdal pluss for at han holdt Start inne i kampen etter de første 45 minuttene da vertene til de grader ble rundspilt.

Jesper Mathisen var også god i midtforsvaret, men hadde flere rundt seg som ikke viste samme grad av besluttsomhet.

(NTB)