BLE KONTAKTET: Nordmannen Arild Monsen, som trener de svenske sprintherrene, ble oppringt av Åge Skinstad da landslagstrenerjobben i Norge ble ledig. I kveld melder det svenske nyhetsbyrået TT at Monsen blir værende der han er. 
Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX
BLE KONTAKTET: Nordmannen Arild Monsen, som trener de svenske sprintherrene, ble oppringt av Åge Skinstad da landslagstrenerjobben i Norge ble ledig. I kveld melder det svenske nyhetsbyrået TT at Monsen blir værende der han er. Foto: Tobias Röstlund / SCANPIXVis mer

Monsen blir ikke Northugs nye trener

Fortsetter som sprintsjef for Sverige.

Arild Monsen kommer til å fortsette som svensk langrennstrener. Det ble klart torsdag, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Monsen var en av dem langrennssjef Åge Skinstad hadde på blokken sin og snakket med da Morten Aa Djupvik sa opp jobben sin, men nå er det klart at Monsen ikke kommer til å ta over som trener for Petter Northug og co.

Han har hatt ansvaret for sprinterne i Sverige, men nå kommer arbeidsoppgavene hans til å bli utvidet, og han kommer til å fortsette i den kommende sesongen som landslagstrener for alle de svenske langrennsherrene.

- Det blir en helt ny rolle for ham. Akkurat som på kvinnesiden kommer mennene til å få sin egen langrennstrener underlagt forbundskapteinen. Jeg må virkelig si at jeg har stor tro på denne modellen, sier sjefen for langrenn i Det svenske skiforbundet, Hans-Erik Schultz til expressen.se.

(NTB)