AKTUELL FOR NORGE: Arild Monsen kan bli ny trener for de norske langrennsgutta etter Morten Aa Djupvik. Monsen er trener for det svenske sprintlandslaget. Foto: Tobias Röstlund, Scanpix
AKTUELL FOR NORGE: Arild Monsen kan bli ny trener for de norske langrennsgutta etter Morten Aa Djupvik. Monsen er trener for det svenske sprintlandslaget. Foto: Tobias Röstlund, ScanpixVis mer

Monsen kan gå fra svenskene til Northug

- Jeg kan bekrefte at Skinstad tok kontakt med meg.

Arild Monsen kan overta som norsk herretrener i langrenn, melder Romsdals Budstikke.

Monsen har hatt stor suksess med Sveriges sprintlandslag, og er blant kandidatene til å erstatte Morten Aa Djupvik. Sportssjef Åge Skinstad har allerede vært i kontakt med Monsen.

- Jeg kan bekrefte at Skinstad tok kontakt med meg om trenerjobben i går kveld. Hva vi snakket om, eller hva innholdet var i den samtalen, ønsker jeg ikke å kommentere. Men det var en hyggelig prat og de ønsker en dialog med meg, sier Monsen til Romsdals Budstikke.

Både Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby har uttalt seg positivt om moldenseren. Monsen har ifølge Romsdals Budstikke satt kontraktsforlengelsen med svenskene på vent. Nå venter ytterligere dialog med Åge Skinstad. En avgjørelse må komme heller raskt.

- Å vente helt til 1. august er ikke aktuelt for min del. Jeg kan for eksempel ikke takke nei til Sverige med håp om å få jobben i Norge, og så ende opp med å glippe på begge jobbene, sier Monsen.

(NTB)