Monster-Carew

- Det var som om det kom et vesen fra en annen planet. Carew var som et monster, sa Fabio Cannavar etter 0-1-tapet for Norge i går. - Når jeg går inn for å være god i lufta, så vinner jeg alt, sier John Carew.

- Det var som om det kom et vesen fra en annen planet, sier Fabio Cannavaro til Dagbladet. - Carew var som et monster. Og hva kan jeg si bortsett fra at det var han som vant duellen. Uten problemer.

Best i Italia

- Mitt beste mål noensinne, sier Store-John. - Det gjelder å bruke hodet. Og bestemme seg når sjansen byr seg. Når jeg bruker fysikken og tar det vi kaller Jostein-stegene - en, to, tre - før jeg går opp kommer jeg 20 centimeter høyere.

I USA i 1994 var Jostein Flo bortimot sjanseløs mot Paolo Maldini. I Frankrike for to år siden var det fetter Håvard som fikk juling. Men i sitt tredje forsøk mot norsk luftstyrke nådde ikke Maldini opp.

Italieneren med 105 landskamper sier dette om John Carew:

- Han var veldig god. Og veldig sterk. Og fordi han i tillegg er stor vant han det meste i lufta. Det var de høye norske ballene som ga oss problemer.

Italias svar på NRK - RAI - holdt Norges matchvinner som banens beste. På TV-børsen i Italia fikk Store-John 7 poeng. Og etterpå snakket han med alle, og møtte mor, far, agent og folket utenfor Ullevaal.

Hans 13. kamp for Norge ble hans beste.

- Uten tvil, sier han til Dagbladet. - Jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Og sjøl om jeg ikke vil mene noe om laget som skal spille mot Spania kan jeg si følgende:

- Jeg er i hvert fall god nok.

Sterkere defensivt

Tida i Rosenborg har gjort John Carew så luftgod som Cannavaro og Maldini snakker om. I Valencia må han lære seg å kjenne sin egen begrensning. For det som ikke var bra i går var Store-Johns forsøk på å gjøre noe med mann i ryggen og ballen i beina. Istedenfor å slippe en pasning til en av de andre valgte han løsninger som ga Italia ballen.

- Rulleringa mellom oss tre framme fungerer veldig bra, sier Carew og ser bort fra smårusket. - I perioder er det godt å komme inn som spiss. For kantrollen er veldig slitsom med all den defensive jobbinga. Og så tar det tid å lære det.

Men John Carew har lært. Mot Italia var han god defensivt også.

- Jeg skjønner mer av det jeg skal gjøre, sier han. I motsetning til tidligere - hvor jeg ble løpende mye imellom motstanderne - sparer jeg derfor energi og krefter. Og det er fint for det er tungt nok som det er.

- Man ser jo at vi alltid blir veldig slitne mot slutten.

- Nå er du en klar utfordrer til Steffen Iversen på høyrekanten?

- Ja, jeg føler i hvert fall det sjøl. Men fordi vi roterer kan jo både Steffen og jeg spille. Hvis Nils Johan ønsker det.

Steffen Iversen ser det på samme måten. Fra benken på Ullevaal så han at Carew nærmet seg laget mot Spania.

Steffen ble imponert

- Han var veldig bra, sier Steffen til Dagbladet. - Han John har lært seg å bruke kreftene sine. Og i tillegg har han blitt flinkere til å bryte ballbanen når han går opp i hodeduellene.

- Det blir knallhard kamp fram mot uttaket til Spania.

I dag trener John Carew med landslaget på Bygdøy. I morgen og tirsdag reiser han hjem til Lørenskog og hu mor for å hvile seg fram til EM-avreisen.

- Jeg skal holde beina mine i gang, men det blir mest avslapping.

- Akkurat nå kjenner jeg at jeg er sliten, sier John Carew.

HYLLEST: ...så var det bare å ta imot jubelen fra lagkompisene og 25 000 på Ullevål