Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Monsteretappe sikret seier

Tross et tysk forsprang på 53,7 sekunder sørget sterke etapper fra Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø for norsk stafettseier i verdenscupen i skiskyting søndag.

PARKERTE KONKURRENTENE: Johannes Thingnes Bø gikk en enorm sisteetappe og sikret seieren etter å ha spurtslått Tyskland Benedikt Doll. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix
PARKERTE KONKURRENTENE: Johannes Thingnes Bø gikk en enorm sisteetappe og sikret seieren etter å ha spurtslått Tyskland Benedikt Doll. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix Vis mer

Brødrene Bø, Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard klarte med det å forsvare stafettseieren fra Östersund forrige helg. Kvartetten satte dermed punktum for en fantastisk norsk helg i Hochfilzen. Hele fem av seks renn endte med norsk seier, og i rennet uten norsk seier ble det 2.-plass.

Seieren på søndagens stafett satt svært langt inne.

Norge ledet riktignok med 20 sekunder ved først veksling, men andreetappen ble svært tung sett med norske øyne. Bjøntegaard bommet hele fire ganger på liggende og måtte ut i én strafferunde, mens det ble to ekstraskudd på stående.

- Jeg var tydeligvis ikke våken. Det er utrolig kjedelig å ødelegge stafetten på den måten. Jeg er skikkelig skuffa og veldig lei meg overfor de andre gutta, sa en tydelig skuffet Bjøntegaard til NRK etter sin etappe.

Heldigvis for 29-åringen kom superbrødrene Bø til aksjon. Selv om Tyskland ledet med hele 53,7 sekunder, var det til slutt Norge som krysset målstreken først. Tyskerne endte to sekunder bak, mens Frankrike ble nummer tre.