Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Monsteretappen» reddet av kaldt vær

Det forsikrer FIS-topp.

NY MULIGHET: Therese Johaug får muligheten til å gå nok et monsterløp i den beryktede «monsterbakken» i Val di Fiemme. Den avsluttende jaktstarten av Tour de Ski kommer til å gå som planlagt til tross for det varme været som har preget Mellom-Europa i vinter. REUTERS/Alessandro Garofalo.
NY MULIGHET: Therese Johaug får muligheten til å gå nok et monsterløp i den beryktede «monsterbakken» i Val di Fiemme. Den avsluttende jaktstarten av Tour de Ski kommer til å gå som planlagt til tross for det varme været som har preget Mellom-Europa i vinter. REUTERS/Alessandro Garofalo. Vis mer

Varm vinter har skapt hodebry for Tour de Ski-arrangørene, men FIS-lederen Jürg Capol forsikrer at det blir monsteretappe i Val di Fiemme.

Snømangel og høye temperaturer har vært en trussel for Tour de Ski. Men med kjøligere vær på vei innover Mellom-Europa, ser Capol positivt på situasjonen halvannen uke før det braker løs 3. januar.

- Det kommer til å gå veldig bra i Val di Fiemme. Vi mangler litt snø, men der har vi en uke til på oss. I tillegg har Val di Fiemme veldig god kapasitet til å produsere snø, sier Capol til Aftenposten.

Capol er konkurransedirektør for langrenn og kombinert i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han forteller at det kun er den femte etappen (jaktstart) som risikerer å bli endret på.

- Den eneste usikkerheten er Cortina — Toblach-etappen. Der legger vi ikke kunstsnø i hele løypa. Akkurat nå er det for lite snø, opplyser Capol.

Tour de Ski strekker seg over sju etapper. Langrennsfesten avsluttes 11. januar, og som vanlig går finalen opp monsterbakken i Val di Fiemme. (NTB)